oslikan zid msu

Sa 90-metarskoga nas murala sada gleda - Oko

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Oko umjetnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Oko umjetnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Oko umjetnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Oko umjetnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Oko umjetnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Oko umjetnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Oko umjetnica
14.10.2015.
u 18:43
Radom oslikavanim tri tjedna afirmirana je ulična umjetnost kao legitiman dio umjetničkog stvaralaštva
Pogledaj originalni članak

Zapadni, 90-metarski zid Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, odsad krasi mural poznate umjetnice Oko.

Rad oslikavan tri tjedna službeno je predstavljen jučer, čime je ujedno afirmirana ulična umjetnost kao legitiman dio suvremenog umjetničkog stvaralaštva.

– Ovaj mural doprinijet će i sudjelovati u otvaranju muzeja novoj publici, ali i postati vjerna ostavština. Rad umjetnice Oko rad je razumljiva jezika – poručio je Goran Blagus iz Ministarstva kulture. 
Mural kod MSU, skromno kaže sama autorica Marina Mesar, poznatija kao Oko, znatno je bolji izričaj pružen građanima od zida išaranog političkim porukama.

– Navikavamo se – tako će, sažeto, komentirati razumljivost Zagrepčana za uličnu umjetnost u odnosu na prihvaćenost kakvu ona ima u svijetu.

– Tu u Zagrebu sam ipak doma – reći će 34-godišnja autorica koja svoje radove izlaže u muzejima i galerijama Londona i New Yorka. Muzej suvremene umjetnosti već sada je s umjetnicom dogovorio novi projekt – oslikavanje skejterskih formi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:49 14.10.2015.

Masoni dobili još jedan od brojnih obilježja u Bandopolisu.

NE
nepoznatinetko
03:30 15.10.2015.

Svašta je umjetnost ovih dana...

PU
Pulchrum
19:02 03.11.2015.

Zaista, potpuno nekreativno, bezveze, već viđeno. Kraj toliko predivnih motiva za oslikavanje neko glupo oko, da plaši klince u kvartu? Što radi ministrica kulture, gdje je tu kultura? Što će se naučiti iz ove "slike", kako treba biti površan i živjeti u fiksacijama, izvan života i realnosti?