Najviše od 2010.

Rekord Medvedgrada – posjetilo ga 13.000 ljudi

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Rekord Medvedgrada – posjetilo ga 13.000 ljudi
21.12.2015.
u 10:11
Proteklog vikenda utvrda na Medvednici bila je zadnji put otvorena u sezoni koja im je, kažu, bila duga, još od sredine ožujka
Pogledaj originalni članak

Utvrdu Medvedgrad na obroncima Medvednice ove je godine posjetilo 13.000 ljudi. Najveći je to broj posjetitelja, kaže voditelj službe za promidžbu PP-a Medvednica Denis Kovačić, otkako su 2010. preuzeli upravljanje Medvedgradom.

Prethodni su vikend vrata Medvedgrada bila otvorena za posjetitelje posljednji put ove sezone.

– Zagrepčani su očito prihvatili da je Medvedgrad dostupan i otvoren, pa i više dolaze. No ove je godine i sezona bila iznimno duga. Medvedgrad smo otvorili još sredinom ožujka, a zatvaramo, evo, pred sam Božić, iako smo lani sezonu zaključili već krajem studenog – priča Kovačić i dodaje da otvaranje Medvedgrada ovisi o vremenu. Ako se više temperature ove godine nastave, moguće je da Medvedgrad ponovno otvore već u siječnju. Vremenskom inverzijom, naime, iznad 500 metara toplije je za nekoliko stupnjeva nego u samom gradu.

– Posjetitelji su se za vikend i sunčali gore – priča Kovačić te dodaje da uprava parka prirode Medvedgrad želi da bude otvoren tijekom cijele godine. Ulaz naplaćuju 15 kuna. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TO
tovaravot
12:33 21.12.2015.

nekad se na medvedgrad moglo navecer i po noci, sa odlicnim pogledom na zagreb nocu..

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:50 30.12.2015.

Ponavljam jos jemput mada to vecernjakovima ne pase. Medvedgrad je tak "uredjen" da izgleda ko kazalisna kulisa...i jos se naplacuje upad...kaj god....