muzej grada zagreba

Rekonstrukcija alkemijskog laboratorija s krokodilom

Foto: Muzej grada Zagreba
ljekarništvo (1)
Foto: Muzej grada Zagreba
ljekarništvo (1)
Foto: Muzej grada Zagreba
ljekarništvo (1)
Foto: Muzej grada Zagreba
ljekarništvo (1)
Foto: Muzej grada Zagreba
ljekarništvo (1)
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.03.2013.
u 10:26
Do 28. travnja traje zanimljiva izložba “Ja, Jacobus apothecarius” o povijesti zagrebačkog ljekarništva
Pogledaj originalni članak

Prikaz kasnosrednjovjekovnog štacuna, spomen na najstarije poznate ljekarne i njihove proizvode te njihov utjecaj na razvoj grada od četvrtka se može vidjeti u Muzeju grada Zagreba. Ja, Jacobus apothecarius naziv je izložbe o povijesti zagrebačkog ljekarništva koja će se moći razgledati do 28. travnja.

- Ljekarnici su još od srednjeg vijeka smatrani obrtnicima te se njihova imena kao i imena ostalih obrtnika nalaze već u spisima slobodnog i kraljevskoga Gradeca - rekla je Ana Torić iz Muzeja grada Zagreba te dodala kako će posjetitelji, među ostalim, moći vidjeti rekonstrukciju alkemijskog laboratorija s krokodilom, lubanjom konja i kornjačinim oklopom, stare naljepnice i ambalažu gornjogradske ljekarne K crnom orlu i rekonstrukciju barokne ljekarne sv. Marije na Dolcu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
Vito
08:10 05.03.2013.

Rekonstrukcija alkemijskog laboratorija s krokodilom Zar su koristili krokodila u pronalaženju kamena mudraca?