Modernizacija

Registarske tablice sad će se skenirati

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Registarske tablice sad će se skenirati
14.02.2015.
u 12:00
Za nabavku moderne opreme Zagrebparking platio je nešto više od milijun kuna, a počinje se koristiti u veljači
Pogledaj originalni članak

Kontrolori Zagrebparkinga uskoro će plaćanje parkiranja provjeravati novim uređajima.

Holdingova podružnica kupila je 150 modernih aparata kojima će skenirati tablice na automobilima, a aparati će omogućiti i brži prijenos podataka o vozilima u centralu službe te brže obavljanje posla na terenu.

Naime, kontrolori više neće morati utipkavati brojeve s registarskih tablica s vozila kako bi provjerili je li vozač platio kartu za parkiranje ili ne, što su morali činiti dosad. Radit će se na puno jednostavniji, precizniji i brži način.

– Glavna im je prednost mogućnost skeniranja registarskih oznaka parkiranih vozila, a trenutačno se radi i na razvoju aplikativnog rješenja za skeniranje registarskih oznaka čiju primjenu očekujemo za maksimalno tri mjeseca. Također, novi uređaji imat će veću izdržljivost baterije u odnosu na dosadašnje – kazali su iz Zagrebparkinga. Kupnju novih uređaja Holdingova podružnica platila je oko milijun kuna, a na investiciju su se odlučili zbog zastarjelosti dosad korištene opreme i velikih troškova njena održavanja.

Novi aparati najviše će služiti i posao olakšati samim zaposlenicima Zagrebparkinga, a kako su kazali iz te podružnice, za same vozače neće biti velikih promjena, osim da će se provjere obavljati puno brže.

– S obzirom na to da je riječ samo o obnovi i modernizaciji u smislu korištenja novih tehnologija, za korisnike parkirališta ništa se bitno neće promijeniti – kazali su iz Zagrebparkinga.

Moderni uređaji u podružnicu Holdinga već su stigli te se pripremaju za primjenu, a kontrolori bi se njima trebali početi služiti do kraja ovog mjeseca.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

ČS
Čuvaj se senjske ruke
14:39 14.02.2015.

Kad treba opljačkati Hrvate odmah ima novaca koliko treba, za najnovije uređaje. Što ne izmisle uređaj kako pomoći opljačkanim Hrvatima?

LI
lietuva
13:45 14.02.2015.

Na hrvatskom je nabava.

Avatar maxist
maxist
14:47 14.02.2015.

"razvoj" ideja ide u smjeru toga da se naplati I svako zaustavljanje ....ćak I u vlastitom dvorištu......inovativnost za vola ubiti.......pa roza zona do granice......