sadržajni kic

Recitacije i nastupi u strogom centru grada, profitirat će nezavisna kultura

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Recitacije i nastupi u strogom centru grada, profitirat će nezavisna kultura
29.01.2014.
u 15:10
Goran Matović, v.d. ravnatelja KIC-a, ističe velik potencijal prostora u središtu Zagreba, u koji je cilj, uz povrat stare, dovesti i novu publiku
Pogledaj originalni članak

Pod novim vodstvom, Kulturno-informativni centar sutra u 18 sati otvara vrata publici raznovrsnim programom u svih šest prostora. Otvorenje je u galeriji Forum izložbom članova Savjeta galerije koji se predstavljaju kroz različite umjetničke medije.

Potom se događanje seli u knjižaru Vuković&Runjić gdje će glumac Goran Grgić od 18.45 sati recitirati pjesmu Miroslava Krleže “Noć u provinciji”. Glumica Katarina Bistrović Darvaš u knjižari Jesenski i Turk u 19 sati izvodi fragment iz Krležine “Salome”, a Zijah Sokolović u 19.15 sati Fragmente.

Glazbeno-poetski susret Tomice Bajsića, Ane Brnardić, Ivana Hercega, Sare Renar i Nine Romić “Zemaljske stvari” bit će u 19.45 sati u kafiću KIC kluba, nakon čega će o preklapanjima i ulančavanju pjesničkih svjetova govoriti akademik Tonko Maroević. Bogat program završava posvetom krugovašima u multimedijskoj dvorani, a nastupaju Rade Šerbedžija i Edin Karamazov.

– KIC je oduvijek imao velik potencijal jer se nalazi u srcu Zagreba. Programom ćemo pokazati da se uz mala ulaganja može napraviti puno. Osim stare publike koju želimo vratiti, želimo privući i novu jer najvitalnija nezavisna scena nema prostore i ovdje bi se mogla odlično snaći – rekao je Goran Matović, v.d. ravnatelja KIC-a. Koliki su dugovi KIC-a još se ne zna jer je revizija poslovanja u tijeku.

>>I Rade Šerbedžija i Goran Grgić otvaraju novu sezonu u KIC-u

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.