privremeno rješenje

Recept za Zagreb: Spriječeno gašenje pet gradskih bolnica

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Recept za Zagreb: Spriječeno gašenje pet gradskih bolnica
VL
Autor
Diana Glavina
27.07.2010.
u 18:21
Ministar Milinović i gradonačelnik Bandić dogovorili su se o privremenom rješenju do jesenske odluke Skupštine grada.
Pogledaj originalni članak

Pet bolnica u vlasništvu Grada Zagreba – Dječja bolnica Srebrnjak, Bolnica za djecu Goljak, specijalne bolnice za plućne bolesti u Rockefellerovoj, za psihijatriju djece i mladeži u Kukuljevićevoj i Sveti Ivan u Jankomiru – ostale su izvan nove mreže zdravstvenih ustanova koju je uspostavio ministar zdravstva Darko Milinović. Gradska skupština odbila je pripajanje tih bolnica KB-u Sveti Duh, odnosno Psihijatrijskoj bolnici Vrapče pa je u pitanje došlo provođenje zdravstvene zaštite djece u tim bolnicama, radna mjesta i plaće zaposlenih. Zbog nezakonitosti iz procedure je povučen ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji kojim je pročelnik Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar pokušao premostiti nastalu situaciju.

Ministar Milinović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dogovorili su novo, privremeno rješenje. Bolnice će svoje mjesečne proračune dobiti preko KB-a “Sestre milosrdnice”, ali umanjene za plaće ravnatelja i uprave tih ustanova. Tako je dobiveno vrijeme do nove jesenske odluke Gradske skupštine.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar mlohavi
mlohavi
19:40 27.07.2010.

Milinovic: -\"ijuuu...vid..ma jel to..ma nije...je je...vid vraga, mrda se\"