ritam grada

Razlog Kosorova odlaska nisu odluke koje štete gradu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Darinko Kosor
Lana Kovacevic
04.05.2016.
u 17:00
Sve štetne Bandićeve odluke na dnevni red Skupštine dosad je stavljao D. Koso
Pogledaj originalni članak

Odlazim s osmijehom, kazao je Darinko Kosor pa svoj mandat šefa Gradske skupštine, godinu dana prije izbora, zaključio ostavkom.

Digao je Kosor ruke i u maniri posrnule Pepeljuge otrčao sa zabave s koje se dostojanstveno, da je tako zaista želio, trebao maknuti u ponoć, ali još prije nekoliko mjeseci – kada je uhićen gradonačelnik Bandić, no ipak nije.

To mu se razdoblje svidjelo, u tome metežu Bandićeva uhićenja uhvatio je djelić izvršne vlasti pa mu se ostavka nije činila logičnom. Sada predsjednik Kosor kaže: “Donose se štetne odluke za Grad, ja to više ne mogu kontrolirati”. Pa valjda odlazi jer konci više nisu u njegovim rukama. Kaže i da odlazi zbog skupih automobila, nedonošenja GUP-a, uhićenja Šostara i najave novih uhićenja u Gradu Zagrebu...

A sav taj rečenični niz opravdanja samo na prvu zvuči logično, čak politički izuzetno korektno, a na drugo čitanje, ono važnije, doslovce “škaklja” intelekt Zagrepčana. Kosor je tako dajući ostavku, i to na sjednici o održivu gospodarenju otpadom, koji je strateški problem grada, gurajući na tako važnoj raspravi svoju taštinu ispred interesa građana, zapravo priznao koliko je politika u kojoj je sudjelovao nanosila štete gradu.

Naime, da bi skupštinari izglasali “štetne” odluke, gradonačelnik Bandić ih najprije predloži, a potom ih Kosor uvrštava u dnevni red sjednice Skupštine... I tako prvim potezom omogućava njihovo donošenje. Zašto je Kosora tako jako uzdrmalo uhićenje Zvonimira Šostara, ali ga nisu na vrijeme uzdrmala uhićenja gradonačelnika, nekoliko gradskih pročelnika, i silne afere koje su se otvarale? Zašto tek sada shvaća da se Bandić vozi u skupim automobilima?

Zašto tek nakon pet mjeseci priznaje da proračun koji je dao Bandić, a HDZ podržao, nije dobar? To su pitanja na koja nije odgovorio. Zašto nije otišao kada su ga na ostavku pozivale druge stranke? Odlazi s osmijehom, kaže, ali zbog njegova odlaska najglasnije se smiju Bandić i oporba. Kosor za njih nikad nije bio prihvatljiv šef Gradske skupštine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RI
rikavac
19:47 04.05.2016.

haha izgleda da je mis poceo bjezat u rupu ili je nacuo da ce i njemu Dorh i Uskok pokucat na vrata.

DU
Deleted user
21:45 04.05.2016.

skojevac poznat po prodaji stana u gajevoj sa kolegom udbašem stipićem sa hrvacke dalekovidnice,pljuc..

SA
sanjaaa0801
22:38 04.05.2016.

Zadnji sekretar socijalisticke omladine neka najprije objasni kako je njemu pogodovao gup kad se domogao vile na Tuskancu!