NARANČASTA KOLONA

Ralice okupirale zagrebačke prometnice: Spremne "pojesti" najavljeni snijeg

Foto: Boris Štajduhar
Foto: Boris Štajduhar
Foto: Boris Štajduhar
Foto: Boris Štajduhar
Foto: Boris Štajduhar
Foto: Boris Štajduhar
18.01.2020.
u 16:30
Ralice za čišćenje snježnog pokrivača spremne su za zimske uvjete, a jedino što nam preostaje je vidjeti hoće li uopće pasti snijeg te zavladati zimska idila
Pogledaj originalni članak

Kako ne bi došlo do većih zastoja na prometnicama zbog najavljenog snijega gradska zimska služba je u stanju pripravnosti. Snimili smo nepregdan niz ralica kako pod rotacijom stoje na velikom parkiralištu uz zgradu Ine. 

Ralice za čišćenje snježnog pokrivača spremne su za zimske uvjete, a jedino što nam preostaje je vidjeti hoće li uopće pasti snijeg te zavladati zimska idila.

Prema prognozi DHMZ-a, nakon dugotrajnog i stabilnog vremena, ovaj vikend nas očekuje snijeg, posebice u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti.

Početkom sljedećeg tjedna najavljene su promjenjive vremenske prilike sa snijegom, susnježicom, ali i mogućom kišom koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom te niskim jutarnjim temperaturama, pa su iz MUP-a upozorili vozače da pripaze na vožnju, a i da na put krenu s adekvatnom zimskom opremom. 

U poslijepodnevnim satima ralice su krenule s raspoređivanje po zagrebačkim prometnicama.

VIDEO Flota ralica okupirala zagrebačke prometnice 



 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SA
samoborka
08:53 19.01.2020.

Ako padne snijeg u Zagrebu,nemojte ga cistiti. Barem ce prekriti sve ono smece i prljavstinu po zagrebackim ulicama i parkovima.

OB
obican
17:06 18.01.2020.

Samo da ne padne snjeg, pa da ih iznenadi

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
23:08 18.01.2020.

He he, još samo da padne snijeg. Prema pouzdanoj prognozi, jednog od tri različita, a kontradiktorna modela iz DHMZ-a, Vakula, koji nije zaposlenik istog, ali daje prognozu, kaže da će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uz mogućnost povremene kiše, a ove godine možemo možda i očekivati malo snijega s prekidima u ljetnjim mjesecima.