Prosvjed na Markovom trgu

Radnici SC-a stižu pred Vladu: 'Tražit ćemo razgovor s Plenkovićem'

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Studentski centar
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Studentski centar
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Studentski centar
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Studentski centar
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Studentski centar
23.11.2016.
u 15:51
Radnici zagrebačkog SC-a već nekoliko dana štrajkaju i prosvjeduju pred studentskim domovima, poručujući da neće odustati od štrajka dok se ne potpiše kolektivni ugovor.
Pogledaj originalni članak

Prosvjed radnika zagrebačkog Studentskog centra (SC) nastavlja se sutra ispred Vlade, budući da razgovor u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta (MZOS) ispred kojeg su se danas okupili tražeći rješavanje pitanja oko potpisivanja kolektivnog ugovora, nije rezultirao dogovorom. Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u SC-u traže potpisivanje već usuglašenog kolektivnog ugovora koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak to ne želi učiniti jer je SC u dugovima i postupku sanacije, te kaže da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna. Iz Sanacijskog vijeća kao razloge nepotpisivanja KU-a navode da nemaju ovlasti za to, odnosno da o tome treba odlučiti MZOS.   Radnici zagrebačkog SC-a već nekoliko dana štrajkaju i prosvjeduju pred studentskim domovima, poručujući da neće odustati od štrajka dok se ne potpiše kolektivni ugovor. 

Jedan u nizu prosvjeda održan je danas ispred MZOS-a. Štrajkaški odbor je tražio sastanak u MZOS-u, a predsjednica štrajkaškog odbora Biserka Sertić kazala je nakon sastanka Hini da se MZOS odriče odgovornosti i tvrdi da nema nikakav utjecaj na odluke o kolektivnom ugovoru.  Stoga će prosvjed nastaviti u četvrtak ispred Banskih dvora u 11 sati. Sertić je rekla da su zatražili razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem i nadaju se da će ih on primiti na razgovor.

>>Tetama koje su kuhale 20% bonusa na plaću

>>Ako nema božićnice, onda ni studentima od sutra nema hrane

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TW
TWITOIST
12:00 24.11.2016.

Radio sam 15 godina u jednoj razvijenoj Zapadnoj zemlji i za to vrijeme samo sam jedan put primio Bozicnicu ,a ta zemlja moze kupiti i Hrvate i Hrvatsku ,ali uvjek je kod nas bilo":Od sile puca a od hrdje se zavaljuje'',dilili bi Bozicnice a nemamo za place.

ME
melinda
11:29 24.11.2016.

Mislim da ce krade-ze da nastavi stopama svojih ucitelja Tudmana Sanadera Cobankovica i drugih lopuza krade-zea i opljacka ono sto je jos vrijedno u Lijepoj nasoj..Ali sami smo ih izabrali i moramo snositi posljedice toga....