plac-patrola

Pržene srdele i svježi sir s vrhnjem kao odmak od teške zimske hrane

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Koviljka Šarić tržnica
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Koviljka Šarić tržnica
06.02.2014.
u 12:30
Umirovljenica Koviljka Šarić umjesto zelenog priloga, odlučila se za, kako kaže, dijetnu varijantu. Za desert su suhe dalmatinske smokve.
Pogledaj originalni članak

Sastojci za četiri osobe:

1 kilogram srdela 15 kuna; 250 grama svježeg sira 10,5 kuna; jedno jaje; brašno; suhe smokve 1,5 kilograma 20 kuna

Postupak:

Srdela je jeftina, iznimno zdrava i jednostavno ju je pripremiti, kaže umirovljenica Koviljka Šarić. Iako je zima, pa je na većini domaćih jelovnika i zimska hrana, poput kiselog zelja, suhog mesa i sarme, uobičajeni obrok, ponekad je dobro takvu tešku hranu zamijeniti laganijim varijantama.

– Srdele je najbolje uvaljati u brašno i jaje i popržiti na vrlo malo ulja što se može na dobroj, kvalitetnoj tavi – kaže Koviljka.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Takve srdele mogu se poslagati na suhi papir kako bi se ulje upilo.

– Kao i glavno jelo, i prilog će biti lagan. Umjesto povrća poput blitve i špinata, uz srdele ću pojesti svježi sir s vrhnjem. Ta je hrana dijetna i preporučujem je svima koji se bore s viškom kilograma – zaključila je umirovljenica koja kupuje na tržnici u Španskom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.