Svečanost

Prvi put u povijesti nagrada počasnome građaninu Gorice

Foto: Boris Ščitar/Pixsell
Prvi put u povijesti nagrada počasnome građaninu Gorice
07.12.2010.
u 11:35
Turopoljsko srce za Gorana, Sebastijana i Željka – mladiće koji su za poplave iz Save spasili neplivača
Pogledaj originalni članak

Za tjedan dana, na blagdan sv. Lucije, dodijelit će se na svečanosti priznanja Grada Velike Gorice zaslužnim građanima i ustanovama. Povjerenstvo je odlučilo dodijeliti 16 priznanja.

Tako će prvi put otkako se dodjeljuju biti dodijeljeno i priznanje za počasnoga građanina, a dobit će ga potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker.

“Dok je on bio gradonačelnik, Velika Gorica zabilježila je svoje najbolje razvojne godine – od gradnje infrastrukture u ruralnom kraju, preko uvođenja plinske mreže do uređivanja središta grada. Doprinos Ivana Šukera ovome gradu iznimno je velik i važan za razvoj cijelog kraja te je pridonio povećanju životnog standarda”, piše u obrazloženju stručnog povjerenstva.

Povelju grada Velike Gorice za životno djelo posthumno će dobiti mons. Josip Frkin, koji je 26 godina služio u župi Navještenja Blažena Djevice Marije. Osnovao je župe sv. Petra i Pavla i Ranjenog Isusa.

Nagrada grada Turopoljsko srce bit će uručena Gradskom društvu Crvenoga križa, Vatrogasnoj zajednici, Udruzi Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije te Goranu Trupčeviću, Sebastijanu Matejašu i Željku Trupčeviću.

Upravo su Goran, Sebastijan i Željko spasili neplivača kojega je Sava nakon što je probila nasip kod Leknenog iznenadila i opkolila na njegovu imanju.

Skokom u hladnu bujicu riskirali su vlastiti život kako bi spasili Slavka Igreca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.