Građanska akcija

Prvi prosvjed pred novom vladom na Markovu trgu uz policiju

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
markov trg prosvjed (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
markov trg prosvjed (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
markov trg prosvjed (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
markov trg prosvjed (1)
02.02.2012.
u 11:31
Osim u Zagrebu, prosvjed je organiziran u još 12 gradova Hrvatske. Na Markovom trgu aktiviste je dočekala policija.
Pogledaj originalni članak

Nezadovoljni potezima koje vuče Vlada Zorana Milanovića te u očekivanju znatno energičnijeg hvatanja ukoštac s problemima u državi, volonteri Građanske akcije održali su danas u 12 hrvatskih gradova simbolične prosvjedne skupove. U Zagrebu su prosvjednici oko 12.30 sati stigli pred Vladu i "počastiti" je prvim prosvjednim okupljanjem na Markovu trgu.

– Došlo nas je 19 na Markov trg, a kao takva skupina nismo dužni prijaviti okupljanje. No, ako žele reagirati na nas, neka to učine – poručili su volonteri Građanske akcije koji su sa sobom ponijeli i 15 metara dug transparent  s porukom za Vladu - "Tražimo hrabrost". 

Transparent su uspjeli razmotati u nadi kako će predstavnici najviše izvršne vlasti "baciti oko" na poruku koju su im donijeli, no vrlo brzo se umjesto ministara, pred njima  našla  policija. Izgreda nije bilo.

- U početku su vrlo agresivno nastupili prema nama, šest do osam policajaca nas je pokušalo maknuti ispred zgrade Vlade, te onemogućiti razviti transparent. Bio je čak i naguravanja, a policajci nam nisu željeli dati broj svojih znački, jer transparent je naša imovina koju su oni pokušali gaženjem uništiti, komentirao je volonter Igor iz Građanske akcije.

Kako se sve događalo pred većim brojem novinara, ubrzo je cijelu situaciju raščistio dolazak više pozicioniranog policajca koji je poručio kako aktivisti imaju pravo biti na Markovom trgu, te ih savjetovao samo da prilikom držanja 15-metarskog transparenta ne ometaju promet.

Osim traženja hrabrosti pred zgradom Vlade, Milinovićeve ministre Građanska Akcija je podsjetila na predizborna obećanja Kukuriku koalicije.

– Na parlamentarnim izborima građani Hrvatske dali su podršku promjenama, razračunavanju s kriminalom, korupcijom i spaljenom zemljom ostavljenom nakon vladavine HDZ-a. Građani su vjerovali u obećanja da će se kriminalu i nepotizmu stati na kraj. Da će krivci odgovarati. Da će državno odvjetništvo i USKOK napokon početi raditi svoj posao. Da će pravosuđe postupati po pravdi, a ne je ismijavati kao sa Sanaderom. Da će Jadranka Kosor biti nagrađena Remetincem za svoje ''zasluge'' u borbi protiv korupcije kao i cijeli vrh HDZ-a. Da će se ljudima ''skinuti s vrata'' ovršitelji za nekoliko tisuća kuna. Svemu su tome građani na izborima rekli jasno i glasno da. I dali 81 mandat da se to zaista i učini. Ali za to nedostaje hrabrosti. Hrabrosti da se promijeni, hrabrosti da se učini – prozvali su aktivisti. 

Iznijeli su i da osim iz Zagreba iz još 11 gradova Hrvatske, među kojima su i Vrbovec i Zaprešić u Zagrebačkoj županiji, Vladi stiže motivacija za odlučnije poteze vezane uz situaciju u državi, ali i predizborna obećanja. Uz Zagreb, prosvjedna okupljanja održana su na glavnim trgovima ili pred ograncima SDP-a i u Splitu, Slavonskom Brodu, Čakovcu, Krapini, Varaždinu, Poreču, Zaboku, Koprivnici i Bjelovaru.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar pupoljak
pupoljak
11:56 02.02.2012.

A i vi ste mi pravi. Osam godina ste šutili, a sad nakon mjesec dana dižete glas. I da, sa ovim što izlazite, USKOK vam je prava adresa za sada.

OB
-obrisani-
12:07 02.02.2012.

pa i meni se čini....da je ovo....čisti promašaj . kako bi tek bilo da Vlada vrši pritisak na...USKOK...i..DORH....što bi tek onda bilo .....revolucija do neba..... . ko pametan...misli da će....Zoran Milanović....ko Kosorica....trgovat sa Bajićem ???

SC
scary
14:30 02.02.2012.

ovi su uvjerljivi skoro ko BaBe :))