Performing Ilica

Projektom "Performing Ilica" vratit će društveni život u gradsku žilu kucavicu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Umjetnički projekt Ilica Q'art 2020 oživio potresom ranjenu Ilicu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Umjetnički projekt Ilica Q'art 2020 oživio potresom ranjenu Ilicu
01.08.2020.
u 13:15
Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni.
Pogledaj originalni članak

Ilica je nekoć bilo mjesto druženja, trgovine i zabave, no otkako su se u Zagrebu pojavili prvi veliki trgovački centri, danas je samo ulica po kojoj se dolazi od točke A do točke B. No, postoje pokušaji da se oživi društvenost i interakcija među ljudima na toj žili kucavici Grada Zagreba, a među njima je i projekt Q'ART. Provodi ga, zajedno s projektom CreArt, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, koje namjerava organizirati događaj "Performing Iica", a raspisao je i natječaj u kojem poziva sve umjetnike koji to žele, da u njemu i sudjeluju. 

- Poziva se sve suvremene umjetnike i umjetnice da svojim radovima reinterpretiraju ili odgovore na: mogućnost susreta i društvene interakcije na ulici; probleme potresa, cijene najmova i uvjeta rada koji definiraju život stanovnika grada; aspekte boravaka u mallovima ili u otvorenim prostorima; modele transformacija grada umjetničkim djelima. Umjetnicima i umjetnicama se preporuča da predlože performanse, akcije, happeninge, zvučne instalacije, uprizorenja i intervencije te sve druge vrste suvremenih umjetničkih praksi u formatu koji obavezno uključuje interaktivnost između umjetnika/ica, posjetioca/iteljica programa i ostalih dionika projekta Q'ART 2020. Cilj je događanja  Performing Ilica da umjetnici i umjetnice svojim izvedbama doprinesu ne samo umjetničkoj izvrsnosti čitavog projekta već i da atraktivnošću i interaktivnošću podignu vidljivost događanja i generiraju novu vrst publike unutar projekta - poručuju iz HDLU-a u tekstu natječaja, koji traje do 25. kolovoza. Okvirni plan realizacije je do 1. rujna odabrati tri projekta koji udovoljavaju kriterijima,dok bi se sam projekt proveo na ilici 12. i 13. rujna. 

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni.Više o detaljima prijave možete provjeriti na stranici HDLU-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.