Uključivo poduzetništvo

Projekt zagrebačkih javnih radova dobio europsko priznanje

Foto: Zagreb.hr
eepa
Foto: Zagreb.hr
eepa
Foto: Zagreb.hr
eepa
28.11.2016.
u 20:23
Nagrađen je model po kojemu branitelji, ali i drugi dugotrajno nezaposleni, čiste park Maksimir, a potom im Grad plati prekvalifikaciju
Pogledaj originalni članak

Model po kojemu dugotrajno nezaposlene hrvatske branitelje, ali i druge Zagrepčane, Grad angažira u javnim radovima, a potom im zauzvrat plati prekvalifikaciju, ušao je u uži izbor za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva (EEPA). U kategoriji “Odgovorno i uključivo poduzetništvo”, među 340 prijavljenih projekata s područja EU, program zagrebačkoga Ureda za branitelje i gospodarstvo osvojio je drugo mjesto, odmah iza projekta Rotterdama.

Riječ je, podsjetimo, o projektu koji se provodi svake godine, a njime se 220 građana (prvo se prijavljuju branitelji, a potom i ostali) angažira 40 sati na javnim radovima u parku Maksimir.

– Pogodnosti takvog oblika rada su to što korisnici mogu odabrati besplatno obrazovanje i usavršavanje u različitim programima ili medicinsku rehabilitaciju u specijaliziranoj ustanovi – objasnili su u Gradu. Dodali su da projekt planiraju kandidirati na natječajima za fondove EU kako bi s više novca na isti način uključili što više građana koji svake godine satima čekaju u Vodnikovoj kako bi se prijavili za javne radove. Za 220 mjesta, naime, aplicira znatno više ljudi. Nakon prekvalifikacije, mogu se natjecati i za potpore za samozapošljavanje od 25.000 kuna.     

>> Kino Europa najbolje je europsko kino

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TH
than
02:12 29.11.2016.

40 sati ?!?!?! Cak jedan tjedan ?!?!?! I dam se kladiti da nikome nije platio prekvalifikaciju, jer zna trajati godinama, vec eventualno neko osposobljavanje za zanimanje koje se jedino trazi vani, jer kod nas ima na burzi viska svega i svacega.

GL
glupost
12:53 29.11.2016.

Jadni ste vi ka morate cekati da vam ta propala Evropa neke pare izdvoji za posao koji nemozete sami financirati...

TV
tvrdapixa
10:31 29.11.2016.

Evo i Europa pohvalila, a mi, ako samo malo miriše na Bandića, odmah popljujemo. To nam je izgleda u genima!