zagrebački velesajam

Proizvođači namještaja podijelit će 500 otkaza!

Foto: PIXSELL
velesajam
Foto: PIXSELL
velesajam
Foto: PIXSELL
velesajam
29.03.2011.
u 08:30
Obrtnicima je promet pao 70 posto, govore da je gore nego u vrijeme rata te traže hitan sastanak s Holdingom i najavljuju da će već sljedeći tjedan zatvoriti trgovine i krenuti u štrajk
Pogledaj originalni članak

Vlasnici prodavaonica namještaja u 12. paviljonu na Zagrebačkom velesajmu zbog previsokih najamnina sljedeći tjedan kreću u štrajk, a 500 će zaposlenika ostati bez posla!

Velesajam najskuplji

Mjesečno najamninu po četvornom metru plaćaju 20 eura dok se, tvrde poduzetnici, cijene u kvalitetnijim i posjećenijim trgovačkim centrima kreću između 10 i 12 eura, u što je uračunat i prostor za reklamiranje. Dodatno nezadovoljstvo izazvala je odluka uprave Holdinga da se od ove godine snize cijene zakupcima na prvom katu tog paviljona. Oni sada najam plaćaju između sedam i osam eura po kvadratu.

– Iscrpili smo sve resurse. Najamnina je 50 posto prometa, a gdje je trošak materijala, radnika. Na pragu smo zapljene. Ovo je vrhunac krize, rezervi više nemamo i ne možemo dugo opstati – rekao je Igor Ograjšek, vlasnik jednog od salona u 12. paviljonu, jednom od rijetkih mjesta na kojem se prodaje hrvatski namještaj.

Kaže kako su čak za vrijeme rata, kada gotovo nitko nije kupovao namještaj, bolje poslovali nego danas. – Da mi se ponovno ponudi isti ugovor, nikad ga ne bih potpisao – dodaje.

Šteta od lanjskog požara

Obrtnici, kojima je promet pao i do 70 posto, pomoć su tražili od Ive Čovića, predsjednika uprave Holdinga u čijem je sustavu Velesajam, i od Borisa Šprema, predsjednika gradske Skupštine, no odgovor nisu dobili.

– Visokim najamninama, velikom štetom zbog požara prošle godine, novim uređenjem prostora, visokim režijama i padom posjećenosti dovedeni smo na rub egzistencije – kaže u priopćenju 25 zakupaca koji idu u štrajk. Traže hitan sastanak s upravom Holdinga i što prije sniženje najamnina poslovnih prostora.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

NI
Nikahr80
10:16 29.03.2011.

Handi ima nas još :) Isti problem, ne vrijeđaš i ne psuiješ ali tekst nestane.

NI
Nikahr80
10:48 29.03.2011.

A taj velesajam, mislim tuga i očaj, tu građevinu bi stvarno trebalo sravnati sa zemljom jer očito se ništa drugo ne može s njom, holding ne ulaže ni lipe u njega tako da izgleda kao logor, najam je enormno skup i nitko normalan neće utrošiti niti lipe da bi promoirao svoj proizvod u tom smrdljivom, plijesnivom prostoru. Gube se čak i tradicionalni sajmovi, niti jedna holdingova podružnica se tamo ne može smjestiti- rađe plaćaju privatnim rođama za najam prostora. Koja je onda svrha tog zdanja. Jel možda pustiti da propadne pa onda prodati nekome za kunu? Joj, čekaj, gdje smo to več vidjeli?

HA
handi
09:00 29.03.2011.

Ovaj Večernjak je đubretarska firma, i radi toga neka se ne čudi uprava da im radnici i novinari štrajkaju. Kada komentiram neke članke i u koliko to ne odgovara politici za svakodnevne svrhe, odmah mi brišu tekst, a da nisam završio. Katastrofa. BUdu li se ovako i dalje ponašali financijska će im situacija biti još teža. Radi toga sam jednostavno i prestao kupovati Večernji.