Prijevara

Prodao im aparate za cirkulaciju, odnio ih na servis i – nestao

Foto: Arhivska fotografija
Prodao im aparate za cirkulaciju, odnio ih na servis i – nestao
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sonja Hoffman
01.12.2010.
u 08:00
Prodavač je, navodno, krivotvorio i žig splitske tvrtke medicinskom opremom, ali i ugovor o prodaji
Pogledaj originalni članak

Još jedna u nizu spretno smišljenih prijevara zadesila je u kolovozu čak dvije umirovljeničke obitelji iz Velike Mlake. Nakon poziva na telefon u kuće obitelji Vuković i Jelančić s aparatom za cirkulaciju stigao 30-godišnji akviziter, stanoviti Ivan, i za 2100, odnosno 2400 kuna prodao im uređaj.

Remont zbog kvara

Umirovljenici su aparat koristili 20-ak dana, a onda ih je prodavač nazvao da zbog kvara mora doći po aparat i odnijeti ga na popravak u servis.

– Ništa nisam posumnjala jer dečko se činio u redu, a i rekao je da se učinak aparata kontrolira pa sam mu dopustila da ga odnese iz kuće – prisjetila se Ana Jelančić (61).

Obećao je, dodaje, da popravak neće trajati dulje od 15-ak dana.

– Do danas nisam dobila aparat, a s novcem smo se već oprostili nakon što smo ga bezbroj puta pokušali dobiti na telefon – nemoćno je slijegala ramenima A. Jelančić čija mirovina od 1600 kuna ne može pokriti 2100 kuna koliko je dala za aparat.

Samo nekoliko kuća dalje, također u kolovozu, na isti način prevarena je i Milica Vuković (62).

– Jedino što sam ja za aparat izdvojila 2400 kuna – potužila se Vuković.

Stanoviti akviziter umirovljenicima je podijelio i ugovore te ostavio svoj broj mobitela.

– Zvala sam ga, ali ništa – tvrdi M. Vuković.

Tvrtka Cirkuprevent d.o.o. iz Svete Nedelje, koja se nalazi u zaglavlju spomenutog ugovora, ne postoji, a na garantnom listu je navodno krivotvoren žig splitske tvrtke koja se bavi prodajom medicinske opreme.

Policijska istraga?

– Zvali su nas ljudi koje je prevario, a mi smo ga prijavili DORH-u i policiji – rekao nam je D. Š., vlasnik splitske tvrtke. Od policije je, tvrdi ovaj poduzetnik, doznao kako je varalica uhvaćen pri pokušaju registracije nove tvrtke te je nakratko bio i u pritvoru, no o krajnjim rezultatima istrage ne zna ništa.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.