Nesreća

Problematičan prijelaz vijeće četvrti pokušat će dodatno osigurati

Foto: Sinisa Kanizaj/PIXSELL
Problematičan prijelaz vijeće četvrti pokušat će dodatno osigurati
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
26.11.2014.
u 10:12
Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad najavio je sastanak zbog dodatnog osiguranja tog pješačkog prijelaza
Pogledaj originalni članak

Na pješačkom prijelazu križanja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca, kod trgovačkog centra Avenue Mall, jučer je automobil naletio na pješakinju.

Prema informacijama Policijske uprave zagrebačke, riječ je o osobnom automobilu zagrebačkih registracija, a žena je zbog posljedica udara prevezena u KBC Rebro. Okolnosti nesreće još se utvrđuju pa nije poznato tko je, u neoprezu ili brzini, skrivio nezgodu.

Nije to, naime, prva nesreća koja se dogodila na Aveniji Većeslava Holjevca u blizini Avenue Malla. Neke od težih nesreća dogodile su se 2009. godine kada su u jednom danu u dvije nesreće stradali pješaci, te godinu kasnije kada je jedna osoba poginula u naletu automobila.

Prema riječima predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad Željka Fiolića, spomenuti pješački prijelaz svakako je mjesto na kojem vozači moraju biti savjesni i prilagoditi brzinu.

– Nismo imali nikakvih upozorenja ili upita, ali sastajem se s vijećem Mjesnog odbora Siget pa ćemo razgovarati kako se ta lokacija može dodatno osigurati za naše građane – poručio je Željko Fiolić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:26 26.11.2014.

Ne opravdavam vozača ali na to raskrižje treba postaviti semafor za pješake i za desno skretanje za vozila jer pješaci neprekidno prelaze preko zebre i praktički nije moguće skrenuti desno iz Av. Dubrovnik u AVH smjer jug. Ali isto tako ni sad nije potpuna ni vertikalna prometna signalizacija jer znakom nije označen pješački prelaz.

BL
Blomberg
14:22 26.11.2014.

To je samo dokaz prometne NEKULTURE puno vozaca ponasa se " pa necu valjda stati zbog te baburine" to su bahati primitivci koje bi da ima pravde i reda trebalo posteno kaznjavati pa da vidimo kako ce ljepo usporavati pred zebrom. K tome jos svi se voze prebrzo po gradu i izvan grada kao da zivimo u tunguziji-fuj.