danas u večernjem

Pravni kaos u Zagrebu

naslovnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
bandić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Milan Bandić
12.03.2015.
u 00:01
Iako je pritvoren drugi put, gradonačelnik Milan Bandić koji broji pet mandata na čelu Zagreba, ovaj put nema sudsku zabranu obnašanja dužnosti
Pogledaj originalni članak

Sve odluke zagrebačke gradske uprave, one koje izravno i neizravno utječu na živote građana, ponovno su u rukama Milana Bandića. Iako je pritvoren drugi put, gradonačelnik koji broji pet mandata na čelu Zagreba, ovaj put nema sudsku zabranu obnašanja dužnosti i gradom može i upravljat će iz Remetinca.

Kako neslužbeno doznajemo, među prvim potezima bit će raspuštanje vodstva Zagrebačkog holdinga, koje je prije tri dana postavila Sandra Švaljek i davanje punomoći za svoju zamjenu Vesni Kusin, umjesto Sandri Švaljek.

Njegove su odluke prioritetne, a Sandra Švaljek, njegova dosadašnja zamjenica, koja je obnašala dužnost gradonačelnika, od danas ne smije samostalno potpisati ni jedan dokument.

Ona se ponovno, barem do pravomoćnosti odluke o istražnom zatvoru i stvarnog utvrđivanja dulje spriječenosti gradonačelnika, odnosno do vremena kojeg će Milan Bandić provesti u pritvoru, vraća na mjesto zamjenice, bez prava da kao u protekla četiri mjeseca samostalno donosi odluke.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

>>Bandića sud vratio na dužnost gradonačelnika, a onda u pritvor

>>Milan Bandić
 se oteo kontroli odvjetnika!?

>>Bauk objasnio tko može voditi Zagreb. Švaljek: Ne potpisujem odluke!

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

FR
Franciskoo
21:59 11.03.2015.

Čujem da se Josipović nedavno sastao s Bandićem i pričao mu nešto o Milanoviću i Ostojiću. Zoran i Ranko, nećete vječno biti u svojim foteljama i nedodirljivi, bavit će se s vama i vašim klimavcima vrlo brzo represivni aparat te ostale institucije, sve će se saznati!

PR
Prunus
22:40 11.03.2015.

Bandićevi problemi poćinju nakon pobjede 2013. na lokalnim izborima odnosno smjena Milanovićevih ljudi u Holdingu, možete misliti kako se Milanović osjećao kada je morao po ministarstvima te ostalim državnim firmama uhljebljivati Čovića ( Milanovićev miljenik i bivši šef holdinga) te ostale njegove miljenike iz Holdinga, još ga je Bandić tada i tužio. Tada je Milanović naručio uništenje Bandića. Kako će se stvari dalje odvijati ne znam, mnogi pravnici koje znam i koji su malo pročešljali uskok-ove sumnje vele da to i nije tako čvrsto, ali vidjet ćemo kakvu će sklepati optužnicu dorh, nadam se samo da neće odugovlačiti kao sa Čehokom, koji je uhićen 2011., a suđenje mu počinje tek ove 2015. godine.

Avatar ciklama
ciklama
01:50 12.03.2015.

nakaradne pohlepne spodobe mi uništavaju voljenu Domovinu... dokada ?