Viralni su hit

Posjetili smo mladiće čija je snimka s WRC-a obišla svijet: 'Kada sam primio kotač, felga je još bila vruća'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
25.04.2021.
u 23:21
Popričali smo sa slavnom šestorkom iz šume, Leom Hercegom, Ivanom i Teom Novakovićem, Kristijanom Tumpakom te Filipom i Vilimom Pokasem koji su se sa subotnje utrke WRC Croatia Rallyja vrtili s neuobičajenim suvenirom i postali hit na društvenim mrežama
Pogledaj originalni članak

Mislili su da će subota biti dan kao i svaki drugi, no pretvorio se u najuzbudljiviji u životu. Osmero prijatelja i zaljubljenika u automobilizam iz Dubrovčaka Lijevog, mjestašca na obali Save u blizini Ivanić Grada, uputilo se ujutro pogledati jednu od utrka u sklopu velikog WRC Croatia Rallyja. Potajno su se nadali nekom suveniru, komadićku plastike ili otpalom blatobranu, no ono što se dogodilo pred sam kraj utrke, još će se dugo prepričavati u ivanićgradskom kraju, a i šire.

-Taman smo se spremili otići. Prolazila je pretposljednja posada kada im je otpao desni kotač i počeo se kotrljati u šumu. Odmah smo potrčali prema njemu jer smo znali da imamo jako malo vremena do prolaska sljedećeg automobila. Kada sam primio felgu, još je bila vruća - uzbuđeno nam prepričava 20-godišnji Ivan Novaković događaj koji je veselu ekipu učinio slavnima, a njemu priskrbio titulu Hvatača vatrenog obruča.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Otkako se snimka njihove avanture pojavila na društvenim mrežama, slavnoj šestorki iz šume, Leu Hercegu, Ivanu i Teu Novakoviću, Kristijanu Tumpaku te Filipu i Vilimu Pokasu telefoni ne prestaju zvoniti. Snimka njihova lova na felgu obišla je svijet, a pogledali su je deseci tisuća ljudi

-Moram napomenuti da nisam kaskader već sam pao spontano - smije se Filip Pokaz koji se na snimci poskliznuo u bijegu od jurećeg automobila pa ga od subote zovu i Kaskader. 

Još vrući kotač, pričaju nam dečki, uprtili su pomoću štapova i krenuli ka cilju utrke. Ubrzo su susreli ekipu u potrazi za izgubljenim kotačem. Najprije su im rekli da ga moraju vratiti, no onda je šef tima kazao kako su gume i felga neupotrebljivi te ih mogu zadržati za uspomenu. Njihovoj sreći nije bilo kraja. 

-Zbog ovakvih se stvari i rade WRC reliji, zbog nas navijača koji vjerno pratimo svaku utrku - veli nam Kristijan Tumpak Kićo. Otkako je video objavljen, dobivaju ponude za prodaju felge, no ona za njih nema cijenu

-Jedan zaljubljenik u relije iz Slovenije nudio nam je 6.000 eura za nju, ali nema te nule iza jedinice za koju bismo ju prodali. Naš Fićo je riskiral život da ju dobijemo - dodaje Kićo. Cijelo naselje ponosno je na svoje lovce na užareni kotač, ali i na snimatelja Tea Novakovića bez kojega ne bismo doznali za njihov pothvat. 

-Imao sam svoj YouTube kanal, no nisam uspio naći sponzore pa je propao, ali volim snimati u slobodno vrijeme. Ovo mi je najgledaniji video ikada - pohvalio se Teo. 

VIDEO Upoznajte hvatače kotača iz Dubrovčaka Lijevog

Veselo društvance zaljubljenika u utrke poznaje se od malena, a spaja ih ljubav prema automobilima. Ovo im je već treći reli koji prate zajednički, a gledali su i INA Delta Rally te Rally Kumrovec. S njima su utrku pratili i mehaničar Josip Sorić te Marko Matijević, vlasnik automehaničarske radionice Mac Autousluge u kojoj će kotač biti izložen ispod fotografije slavnih hvatača. 

-Marko i ja morali smo ranije otići pa smo dobacili dečkima, 'dajte ulovite kotač pa da ga izložimo u radioni'. Nije nam bilo na kraj pameti da će se to i dogoditi- govori Sorić. 

Posada koja je ostala bez kotača, doznajemo od dečkiju, bila je ona Racing Family Ravenščak. Za upravljačem Ford Fieste sjedio je vlasnik tvrtke Auto Krešo u društvu kćeri. Završnih 300 metara do evakuacijskog puta odvozili su bez kotača, no nitko nije ozlijeđen, a automobil je saniran pa je sudjelovao u nedjeljnoj utrci.

-Kada su se vratili po kotač, slikali su se s nama, poklonili nam ga te objavili fotku na svom storyju - dodaje Leo Herceg pokazujući nam fotografije. Vesela ekipa ljubitelja visokooktanske zabave još uvijek nema svoj trkaći automobil što im je velika želja, no otkrili su nam da štede kako bi ga si jednog dana mogli priuštiti. 

-Nekoć sam sudjelovao u 402 street race utrkama ubrzanja pa bih mgao i opet - veli Josip Sorić kojemu će se u rujnu roditi sin i u šali razmišlja da ga nazove Kotač, Michele ili po naški Mirko po slavnom proizvođaču guma. 

Sada kada su slavni, kažu dečki, velika im je želja da upoznaju vozača relija Juraja Šebalja i da zajedno driftaju. Vesele se i idućoj godini, a imaju i prijedlog za organizatore. 

-S obzirom da smo proslavili WRC Croatia Rally, bilo bi super da se iduće godine jedna etapa vozi i kroz naš Dubrovčak Lijevi - vele u glas. I na godinu će opet biti u lovu na suvenire, no ne nadaju se skupiti kolekciju od četiri kotača. 

-Sad bi nam dobrodošao komad haube, branik, blatobran ili čak motor - smije se Filip Pokas Kaskader. Krivo im je jedino što WRC motori od iduće godine postaju hibridni.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

-Znam da je ekološki prihvatljivije, ali neće biti tog zvuka, mirisa pa će se dojam biti manji. Žalimo za krajem oktanske ere WRC-a - veli nam Hvatač vatrenog obruča Ivan Novaković, veliki obožavatelj Formule 1

-Ma iduće godine će biti još bolje, vidjet ćeš! - odgovara mu Sorić. 

Dečki iz Dubrovčaka Lijevog uživaju u svojoj slavi. Na kraju su kažu, ispali gotovo pa veća atrakcija nego sam WRC Croatia Rally. Na društvenim mrežama s uzbuđenjem čitaju poruke podrške iz čitave regije, a hejterima poručuju: 

-A gdje je vaš kotač!??

VIDEO Pogledajte njihovu snimku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Tombstone
Tombstone
00:01 26.04.2021.

Kotac i felga neupotrebljivi...mojne me....

MT
makan tahi
08:32 26.04.2021.

isčupala se cjela glavčina s ležajem!

KA
kabul
23:35 25.04.2021.

Felga Boys