INCIDENT U BRANIMIROVOJ

Pomogla je mladiću kojem je cigla pala na glavu: 'Čini mi se da nije pala s krova, nego s katova niže'

Foto: Facebook/L.C.
Mladiću cigla pala na glavu
Foto: Facebook/L.C.
Mladiću cigla pala na glavu
Foto: Facebook/L.C.
Mladiću cigla pala na glavu
05.10.2022.
u 23:39
Upozorila je Zagrepčane kako se to moglo dogoditi njoj, kao i svakom drugom stanovniku i prolazniku. - Molim vas, pazite se - istaknula je.
Pogledaj originalni članak

Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi - navela je 29-godišnjakinja L. C. nakon što je danas na mladića ispred nje, u Ulici kneza Branimira u Zagrebu, pala cigla. Cigla je mladića pogodila u glavu i, kako je istaknula prolaznica, kompletno ju otvorila. Mladić je ispod skele prolazio na električnom romobilu, a ona na biciklu.

- To je djelomično jedini put kojim se može proći. Mislim da ima nešto prostora i s vanjske strane skele, ali su tamo većinom parkirna mjesta i međuprostori za hodanje. Dečko svakako nije mogao s električnim romobilom proći s vanjske strane, kao ni ja s biciklom, tako da smo oboje, na udaljenost od recimo dva do tri metra, prošli ispod skele - pojasnila nam je. 

Šokirana onime što se dogodilo, mladiću je krvarenje pokušala zaustaviti rukom, a onda je on izvukao ručnik. Pozvala je Hitnu pomoć i pomogla mu sjesti dok ih čeka. Mladić je cijelo vrijeme bio pri svijesti i, kako navodi 29-godišnjakinja, nije mu bilo zlo, samo mu nije bilo jasno što se dogodilo.  

Mjesto s kojeg je mladiću cigla pala na glavu imalo je skele, a 29-godišnjakinja navodi kako nije u potpunosti jasno odakle je cigla pala.

- Pokušala sam locirati otkud je pao dio zgrade, ali nisam uspjela. Čini mi se da nije bilo sa samog krova, nego neki dio s katova niže - kaže nam.

Upozorila je Zagrepčane kako se to moglo dogoditi njoj, kao i svakom drugom stanovniku i prolazniku. - Molim vas, pazite se - istaknula je. S mladićem je ostala u kontaktu te joj se on zahvalio nakon što je stigao u bolnicu.

O događaju se, podsjetimo, oglasio i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

- Žao mi je da je došlo do ovog nemilog događaja - naveo je Korlaet te istaknuo kako je od Hitne dobio informaciju da je ozlijeđen mladić 2001. godište. Ima manju kontuziju na glavi, a vitalni su mu znakovi stabilni. Također, Korlaet je dodao kako se provjerava status zgrade, odnosno radi li se o adekvatno osiguranom gradilištu.

- Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada, već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo, kao Grad, sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata... - dodao je zamjenik gradonačelnika te istaknuo kako se, po njegovim saznanjima, ne radi o zgradi koja je u organiziranoj postpotresnoj obnovi.

Na komentar jednog korisnika koji je istaknuo kako se nada da će oštećeni dobiti adekvatnu odštetu, Korlaet je naveo kako se to pitanje ne odnosi na Grad.

VIDEO Zagrebačka policija objavila detalje pucnjave u Sesvetama: Još se traga za napadačem!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Drol
Drol
04:39 06.10.2022.

Mladić može, a i trebao bi, tužiti zgradu. Ukoliko nije suvlasnik u toj zgradi, izgledno je da će dobiti će taj spor.

RA
razvaljujem
06:22 06.10.2022.

Srecom pa je bila cigla, a da je bila betonska kvadra, e onda bi mu samo grobar trebao.

PO
POBROZDS
05:11 06.10.2022.

bilo nekad u bosni-- očes kupit ciglu????