Program za 2021.

Pojačat će Zaprešićku priču koju je inspirirao ban Jelačić

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pojačat će Zaprešićku priču koju je inspirirao ban Jelačić
12.02.2021.
u 13:20
Bogat je program Turističke zajednice, a plan uključuje i privlačenje digitalnih nomada
Pogledaj originalni članak

Priču o svom kraju posljednje dvije godine promoviraju kostimiranim turama u kojima je glavna “zvijezda” ban Josip Jelačić. Njegovim je životom inspiriran program “Zaprešićka priča” koji se provodi otkako je na mjesto dugogodišnje direktorice Turističke zajednice Branke Barilović, koja je otišla u mirovinu, sjeo Toni Ganjto. A sada su ga odlučili “pojačati” novim momentom pod nazivom “Trenutak uspomene u Zaprešiću”.

– Program ćemo nadograditi povezivanjem povijesne i turističke priče o banu sa Zagrebom i Petrovaradinom, a kvalitetu gastroponude projektima vezanim uz Novodvorsku kuharicu. Pozicioniranje zaprešićkog kraja kao poželjne destinacije za digitalne nomade te kreiranje i razvoj posebnih paket-proizvoda za školski program samo su neki od koraka na tom putu – kaže Ganjto.

U planu za 2021. su i nove manifestacije poput Umbrella Light Showa koji će se u suradnji s tvrtkom Hrvatski kišobran održati u urbanoj jezgri Zaprešića te Festivala u šumi koji će s gradskim umjetničkim organizacijama organizirati na banovu imanju Novi dvori. Brojnim će aktivnostima raditi na afirmaciji golf i cikloturizma, gastrotura te potencijala vrha Kameni svati na obroncima Medvednice.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.