svjetski rekorder

Pogodite što se to već 46 godina zbiva u tramvaju broj 11?!

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Stilske vježbe
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Stilske vježbe
Stilske vježbe
Stilske vježbe
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Stilske vježbe
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Stilske vježbe
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Stilske vježbe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Stilske vježbe
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Stilske vježbe
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Stilske vježbe
20.01.2014.
u 12:12
Kazališna predstava Stilske vježbe obilježila 46. godinu neprekidnog igranja, a njen su zaštitnik znak nenadmašan glumački par Pero Kvrgić i Lela Margitić. Kad ste je zadnji put gledali?
Pogledaj originalni članak

U toj se jedanaestici osim uobičajenog vonja osjećao i miris kanonika, miris poriluka, miris jaja, miris golubova, sjekira, miris groba, zločina, češnjaka, prdaca, zadaha, ključ čarapa i onih bez čarapa, čučavaca i pisoara, ciklama i studenata.

Tako već gotovo pola stoljeća, točnije "samo" 46 godina, počinje dijalog dvoje glumaca u najdugovječnijoj kazališnoj predstavi na svijetu s istom glumačkom postavom.

Pogodili ste, to su Stilske vježbe, koje su sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski obilježile 46. godinu neprekidnog igranja s istom glumačkom postavom, po čemu su najtrajnija predstava, nositeljica i Guinnessova rekorda!

Pero Kvrgić i Lela Margitić (prve godine glumila je Mia Oremović) prepričavaju uvijek istu zgodu iz tramvaja broj 11, no ona nikad nije ista – opisuju je, variraju i improviziraju, "stilski vježbaju" ovisno o vremenu, danu, duhu epohe i društveno-političkom poretku. Stilskim vježbama, nastalima po tekstu Raymonda Queneaua i u režiji Tomislava Radića, sjaj ne blijedi, a nasmijani gledatelji nakon svake predstave potvrđuju kako par Kvrgić – Margetić i danas pršti energijom i jednakom uvjerljivošću kao i krajem 60-ih, 70-ih, 80-ih...

Predstava je desetljećima bila na repertoaru Teatra &TD, a posljednjih godina igra pod kapom Kazališta Planet Art.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.