vještina pletenja

Podsusedski suvenir izrađivali najmlađi

Foto: VL
Podsusedski suvenir izrađivali najmlađi
05.09.2013.
u 17:00
Danas tek nekolicina starijih mještana Podsuseda poznaje vještinu pletenja košarice, pa ih ovakvim akcijama žele prenijeti na mlađe generacije.
Pogledaj originalni članak

Još u vrijeme Samoborčeka i izleta Zagrepčana u Samobor tridesetih godina 20. stoljeća, na stanici ili nekoj od vrtnih terasa u Podsusedu, dječaci su prodavali cvjetne košarice koje su žene ručno isplele dok su bile na paši.

Izrada upravo tog podsusedskog suvenira – cvjetne košarice, održala se jučer na glavnom kvartovskom trgu u sklopu manifestacije Podsusedske svečanosti koju organizira Udruga Eko - 2000.

Danas tek nekolicina starijih mještana Podsuseda poznaje vještinu pletenja košarice, pa ih ovakvim akcijama žele prenijeti na mlađe generacije. Druženje i manifestaciju upotpunio je nastup KUD-a \"Klas\". 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.