prometni prekršaji

Počelo snimanje prometnih prekršitelja u Zagrebu

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
'10.05.2011., Trg zrtava fasizma 5, Zagreb - Zgrada i sjediste HDZ-a te dvije kamere na svakoj strani zgrade. Jucer oko 15.15 sati netko je bacio ciglu kroz staklo HDZ-a i pritom ozlijedio dvojicu mus
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
'24.02.2011. Trg Stjepana Radica, Zagreb - Mijo Bezer, pomocnik procelnika gradskog ureda za promet grada Zagreba. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
'08.11.2011., Zagreb - Stara Badelova zgrada u Subicevoj na kojoj se urusio krov. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
16.11.2011.
u 08:00
Na tri lokacije postavljeno je prvih 18 od 75 kamera. Osim "špijuniranja" prometnih prekršitelja, kamerama će se loviti i grafiteri, maloljetni nasilnici...
Pogledaj originalni članak

Prvi kadrovi s frekventnih lokacija – Martićeve, Šubićeve i Kvaternikova trga – mogu se početi snimati!

Glavni centar u Jukićevoj

Naime, jučer je na tim adresama počelo postavljanje dugo najavljivanih nadzornih kamera, njih 18, kojima će se snimati sudionici prometa kao i područja na kojima Grad Zagreb naplaćuje parkiranje. Projekt koji je razvijen zajedno s policijom predviđa, podsjećamo, postavljanje 225 nadzornih kamera na 75 lokacija diljem grada. Za to je iz gradske blagajne izbrojeno 16 milijuna kuna, bez uračunatog PDV-a. Taj novac nije predviđen samo za kamere nego i za uređenje nadzornog centra u Jukićevoj ulici te postavljanje posebne opreme na krovove i fasade gradskih objekata.

– Počelo je prvo postavljanje kamera, kojima će Grad Zagreb pokriti cijele prostore koje nadzire i naplaćuje. Tako će se kontrolirati jesu li se građani pravilno parkirali, jesu li poštovali sve prometne propise kao i brojna druga pravila – poručio je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet.

Spomenute tri lokacije izabrane su, kako neslužbeno doznajemo, jer se baš na tim adresama vozači mogu parkirati u javnim garažama ili parkirališnim mjestima pa, kako poručuju u Gradu, nije potrebno da se rade prekršaji i parkira na nedopuštenim dijelovima.

Grafiteri, oprez!

Osim "špijuniranja" prometnih prekršitelja, kamerama će se loviti i grafiteri, maloljetnički nasilnici kao i svi drugi prekršitelji javnog reda i mira. Uz prometne redare uvid u snimljeni materijal imat će i policija kojoj će se internetskom vezom slati snimke za bržu identifikaciju nasilnika.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 71

ZE
.zeitgeist.
08:07 16.11.2011.

par pitanja: 1. da li će se snimljeni prekršaji kažnjavati? 2. Da li će snimke biti dokaz na sudu? 3. Ako ovo košta 16 milijuna, kako je onda moguće da je Bandić stupiće htio platiti 5 milijuna?

SN
snovakor
08:12 16.11.2011.

Konačno da se započne i na tom području raditi reda i poveča sigurnost.

Avatar pupoljak
pupoljak
10:10 16.11.2011.

@dezire, pa izbori su, treba se koji milijunček kuna oprati.