Radionica

Plesanjem se ruše barijere, a problem nisu ni kolica

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Plesanjem se ruše barijere, a problem nisu ni kolica
30.01.2013.
u 15:00
Interes je bio velik jer se javilo više od 15 polaznika, koliko ih dvorana može primiti
Pogledaj originalni članak

Profesionalni plesači, osobe s invaliditetom i jedna trudnica šaroliko su društvo koje od jučer pohađa dvodnevnu radionicu plesa u Zagrebačkom plesnom centru, a voditeljice su Britanke Kate Marsh i Sarah Blanc, članice Candoco Dance Companyja. U Zagreb su stigle na poziv British Councila i polaznicima predstavile posljednje trendove u toj izvedbenoj umjetnosti.

 – Plešem 19 godina iz ljubavi, a nakon diplome kao voditelj i koreograf plesne skupine. Ples mi je oplemenio život pa nastojim to prenijeti drugima – govori 29-godišnji Slađan Livnjak, i sam osoba s invaliditetom koji se, nakon što je završio Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, zaposlio u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava. Slično misli i defektologinja Martina Zubčić, koja je na radionicu došla iz profesionalnih razloga.

– Uživam iako sam se pomalo bojala kako će radionica proteći jer nisam poznavala polaznike. Zbog trudnoće sam bila oprezna, no atmosfera je topla, umirujuća i veoma ugodna – govori buduća mama. Polaznicima je radionica ispunila dane i pomogla da steknu nova poznanstva. Dvije voditeljice radionica iz Engleske za ovu su priliku prvi put došle u Zagreb.

– Nadamo se da smo dobro radile i da ćemo, ako nagodinu opet dođemo, vidjeti koliko su zbog plesa zreliji, sretniji, drugačiji – rekle su Kate i Sarah.

>>Od subote opet kreću čage u Domu kulture Prečko

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.