druga faza modernizacije

Pavičić Vukičević obišla ZOO: Park Maksimir jedan od naslijeđenih dragulja

Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
22.03.2021.
u 09:00
Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi približno 35 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

U Zoološkom vrtu, točnije u Maksimirskom perivoju, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević obišla je radove koji se odvijaju u sklopu projekta ''Gradski prozori u prirodu'' – Modernizacija II i koji je sufinanciran sredstvima Europske unije.

J. Pavičić Vukičevi  je početku istaknula kako je Park Maksimir jedan od naslijeđenih dragulja, koji smo preuzeli od naših predaka i kako je naša obveza sačuvati ga za buduće naraštaje, u boljem stanju, tvrdi, nego što smo ga sami primili.

''U ožujku 2019. javno smo predstavili projekt „Gradski prozori u prirodu – Modernizacija II“ čijom realizacijom pridonosimo očuvanju i unaprjeđenju prirodne i kulturne baštine parka Maksimir i grada Zagreba. Ispred nas je i najzahtjevnije od ova četiri gradilišta koje neće biti samo nastamba za smeđeg medvjeda već će sadržavati i interpretacijski centar u kojem će se održavati edukativni programi o hrvatskoj fauni i zaštićenim područjima Hrvatske. Posebno nas veseli uređenje interaktivne izložbe „Mikrosvijet maksimirske šume“ kao stalni interaktivni postav u kojem će se djeca i odrasli upoznati s najmanjim stanovnicima maksimirske šume'', rekla je zamjenica gradonačelnika istaknuvši kako će posjetitelji će imati mogućnost samostalno sudjelovati u izložbi i sudjelovati u edukativnom programu pod vodstvom edukatora.

Foto: Grad Zagreb

Provedba Projekta počela je 1. listopada 2018., a planirani završetak očekuje krajem tekuće godine. Nositelj projekta je Grad, odnosno Ured za poljoprivredu i šumarstvo, uz partnere: Javna ustanova Maksimir, Udruga Biom, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir te Udruga Vjetar u leđa. Suradnik na projektu je Zoološki vrt.

Edukativni elementi projekta odradit će se u suradnji sa partnerskim organizacijama, a sastoje se od izrade izloška replike kostura spiljskog medvjeda, izrade edukativnih materijala, stručnog osposobljavanja djelatnika, učenja za dio zaposlenika partnerskih organizacija znakovnog jezika, izrade edukativnih programa za određene kategorija osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi približno 35 milijuna kuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
20:50 22.03.2021.

Zar je moguće da iz Jelene nema falsifikatora i čovjeka bez srama stručnjaka iz sigurnosti ili je gospoda shvatila da pojavljivanje sa takvom osobom iza sebe odnosi vrlo bitne glasove..