Kvartovska tribina

Ove godine vrtić u Dragonošcu, a u Drežniku nova cesta

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
24.04.2015 .,Zagreb ., U domu Crvenog Kriza na Medvednici, pustena je u rad radiokomunikacijski centar za potrebe civilne zastite. Centra je otvorio gradonacelnik Milan Bandic i Pavle Kalinic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
24.04.2015 .,Zagreb ., U domu Crvenog Kriza na Medvednici, pustena je u rad radiokomunikacijski centar za potrebe civilne zastite. Centra je otvorio gradonacelnik Milan Bandic i Pavle Kalinic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
30.04.2015.
u 09:37
Najveći problem kvarta neizgrađena je vodovodna i kanalizacijska mreža
Pogledaj originalni članak

Dječji vrtić u Donjem Dragonošcu konačno će se graditi ove godine.

Nakon što su ga stanovnici tog dijela gradske četvrti Brezovica čekali godinama, a projektna dokumentacija već postoji, dočekali su konkretno obećanje Vladimira Ivičeka, predsjednika Vijeća te gradske četvrti, gdje se sinoć održala kvartovska tribina Večernjeg lista. Novac je osiguran u ovogodišnjem Planu malih komunalnih akcija, 2,5 milijuna kuna, dok će ostalih 50 posto, kako je najavio Iviček, financirati gradski Ured za obrazovanje. Pred sklapanjem su ugovora i za proširenje Caritasova vrtića u centru Brezovice, gdje će biti dodatnih šest skupina.

Jedva se čuli u žamoru

Dvorana u zgradi mjesne samouprave na Brezovičkoj cesti bila je premala za sve koji su željeli ući. Svatko je htio čuti obećanja i odgovore pročelnika gradskih ureda i direktora Zagrebačkog holdinga na svoj problem.

Gosti su morali su dobro napeti glasnice da bi se čuli u žamoru. Najviše pitanja bilo je upućeno Vodoopskrbi i odvodnji (ViO), jer u ovoj gradskoj četvrti najveći je problem – nedostatak kanalizacijske i vodovodne mreže. Velik broj upita stigao je od stanara Desprimske, koji su željeli znati kada će na red doći njihova ulica, koja nije dovršena nakon gradnje kanalizacijske mreže.

–U protekloj godini izveli smo 12.300 metara kanala, ti su radovi pri završetku, slijedi sanacija prometnica Desprimska i Drežnik, koje bi trebale biti gotove do kraja godine – rekla je pomoćnica direktorice ViO-a Vesna Arar Maričić. Iz ViO-a su odgovarali i Ranko Gregorin i Davor Tomić, a na tribini su bili i zamjenik pročelnika Ureda za izgradnju grada Alan Ordulj, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić, zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje Slavko Borac i rukovoditelj Centra za promet ZET-a Stjepan Tokić.

Više polazaka linije 160

Požalili su se i putnici na liniji 161 Savski most – Štrpet, koji traže da autobusi voze češće jer su preopterećeni.

–Ako se pokaže potražnja, povećat ćemo broj polazaka – rekao je Tokić i najavio da je dodatnih osam polazaka dogovoreno na liniji 160 Savski most – Lipnica. Na toj trasi prije dva je mjeseca odlomljena cesta pa autobus nije vozio redovnim putem, no jučer je krenula sanacija. Detaljan izvještaj s tribine čitajte u subotu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
09:46 30.04.2015.

Gruntovčani ;(