u msu

OMart poziva na ogledne satove i upise u novu sezonu likovnih radionica

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Muzej suvremene umjetnosti
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Muzej suvremene umjetnosti osvjetljen zeleno
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Muzej suvremene umjetnosti osvjetljen zeleno
12.08.2020.
u 13:16
Kreće se i s kreativno likovnim programom za djecu uz usvajanje talijanskog jezika BIMBI&ARTE.
Pogledaj originalni članak

OMart kreativne usluge, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, pozivaju na ogledne satove i upise u novu sezonu likovnih radionica za male i velike pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje, Petre Popović, magistre edukacije
likovne kulture i Jelene Čulo, akademske slikarice, u MSU početkom rujna započinje nova sezona za ikovnih radionica djecu i mlade te Tečajevi crtanja i slikarstva za odrasle, kao i tečajevi.

Na likovnim radionicama djeca i mladi će se upoznati s crtačkim, slikarskim i kiparskim tehnikama, a učit će i o velikim umjetnicima i njihovim djelima. Programi predviđaju i terenske radionice, obilazak izložbi u MSU Zagreb te gostovanja umjetnika s današnje scene. Programi KIDS art, od šest do devet godina, i TEEN art, od deset do 14 godina starosti, uključuju i elemente waldorfskog slikanja i pedagogije.

Kreće se i s kreativno likovnim programom za djecu uz usvajanje talijanskog jezika BIMBI&ARTE. U suradnji s udrugom Umjetnost za malene nastavljamo s KIDS MUSIC&ART, od pet do devet godina, koji objedinjuje glazbenu umjetnost i likovno izražavanje. Ove sezone na večernjim druženjima za odrasle u ponudi je usto Tečaj crtanja i Tečaj slikarstva, a pripremamo i jedinstveni Tečaj kaligrafije na kojem ćemo se upoznati s krasopisom i meditativnim učinkom ispisivanja slova.

Na pripremama za srednje umjetničke škole i fakultete radi se na elementima koji se boduju na prijemnim ispitima poput crtanja stolca za upis u Školu primijenjene umjetnosti ili crtanje/slikanje portreta za Akademiju likovnih umjetnosti.

- Svi ljudi posjeduju kreativni potencijal. Likovno stvaralaštvo ima pozitivan učinak na sve dobne skupine, a ono za čovjeka predstavlja težnju prema bogatijem, ispunjenijem i kvalitetnijem životu. Na OMart radionicama, polaznike uključujemo u umjetničke procese kako bi kod njih potaknuli osjećaj za stvaralaštvo i inicijativu, aktivnu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, kao i smisao za samostalnost, slobodu mišljenja, djelovanja te rasuđivanja. Jer, moramo naglasiti, umjetnost potiče kognitivni razvoj i omogućava izražavanje vlastitih misli, raspoloženja, afiniteta i talenata na različite načine te širi naš pogled na svijet - navodi Melita Omeragić, voditeljica programa, kiparica i waldorfska pedagoginja.

Završetak sezone obilježit će se izložbom umjetničkih djela grupa KIDS art i TEEN art u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, završnom izložbom polaznika ART za odrasle kao i izložbom/izvedbom polaznika KIDS MUSIC&ART programa.

Moguće je prijaviti se za ogledne sate već od rujna za grupe: KIDS ART u terminu održavanja četvrtkom od 18 do 19.30 sati ili subotom od 11:15 do 12.45 sati TEEN ART,likovne grupe  u terminu održavanja četvrtkom od 19.30 do 21 sat ili, također, subotom od 13 do 14.30 sati. Tečaj crtanja za odrasle, pak, je u terminu održavanja petkom od 19 do 21 sat. Pripreme za srednje umjetničke škole i fakultete održavaju se od rujna, subotom od devet do 11 sati s početkom rada po dogovoru.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.