nije šala

Od 1. travnja jeftinije parkiranje u Zagrebu. Znate li koliko?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Od 1. travnja jeftinije parkiranje u Zagrebu. Znate li koliko?
20.03.2014.
u 08:17
I cijene u sedam gradskih garaža snižavat će se sve dok ne budu potpuno pune – najavio je gradonačelnik Bandić. Pojeftinjenje parkiranja na ulici i u garažama trebalo bi dovesti u red promet u mirovanju, smatraju u Gradu, no sindikat Holdinga drži da će time doći do nereda, jer će zbog nižih cijena ljudi u centar više ići autom, a manje javnim prijevozom
Pogledaj originalni članak

Od 1. travnja pojeftinit će parkiranje u Zagrebu, i to znatno, najavio je jučer gradonačelnik Milan Bandić.

– Zagrepčani će imati jeftinije parkiranje, a cijena će se umanjiti za 25 do 50 posto – poručio je gradonačelnik. I dalje je cilj napuniti garaže i pločnike osloboditi automobila, a kako bi se to i ostvarilo, cijene u sedam gradskih garaža snižavat će se sve dok ne budu pune.

– Garaže više neće biti prazne, a da na pločnicima parkirani automobili onemogućuju ljudima normalan prolaz – kazao je Bandić.
Pojeftinjenje će, nadaju se u gradskoj upravi, dovesti u red promet u mirovanju, a trebalo bi pomoći i proširenje naplatne zone u cijelom gradu.

Podsjetimo, prema gradonačelnikovim riječima trebala bi se uvesti i peta zona, a parkirališna mjesta mogla bi uskoro osvanuti na svim javnim površinama koje Zagrebparking obilježi kao parcele za to, a na čemu se već dulje i radi.

Kako pak smatraju u sindikatu Holdinga, niže cijene mogle bi dovesti do nereda u centru grada.
– Niže cijene poticaj su da se u grad ide više autom, a manje koristi javni prijevoz – kazao je sindikalist Darko Kleinberger.

>>Od 1. travnja SMS kodovi za parkiranje dobivaju broj 700

>>Ne naplati parkiranja u cijelom gradu, u nekim kvartovima nema mjesta za aute

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

LI
liliZG
10:01 20.03.2014.

trnjanec... uzel si mi riječ iz usta, točno tak, nas ima četvero, ako svih četvero odemo u grad više nam se isplati otiči automobilom i parkirati npr u Tuškancu, to je 5 kn po satu, ak idemo tramvajem to je 4x10=40 kn za sat i pol po pretplatnoj karti još više ak je karta kupljena u tramvaju. i ti je glavni razlog zašto nitko tko ne mora ne koristi javni prijevoz, ili se u njemu šverca. pogledajte gore navedenu računicu i procijenite sami.

KR
kresimirn
08:52 20.03.2014.

znaci, smanjit ce cijene na 10000 parkirnih mjesta (bezveze lupam brojku), a istovremeno ce uvesti placanje u cijelom gradu, tj. otvorit ce jos 30000 mjesta, tj parking ce poskupjeti za nepunih 250%, i narod slavodobitno ce mu dati glas

TR
Trnjanec
08:50 20.03.2014.

Ionako je već godinama jeftinije koristiti auto nego plaćati ZET.