Iz inata obnavlja stari biznis

Novi povratak kralja ćevapa

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Ivan Rubelj ponovo pokreće biznis s ćevapima
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Ivan Rubelj ponovo pokreće biznis s ćevapima
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Ivan Rubelj ponovo pokreće biznis s ćevapima
18.10.2016.
u 16:35
Ivan Rubelj, koji je 1982. otvorio Rubelj Grill, nakon nesuglasja s partnerima i propasti obrta, odlučio je oživiti najpoznatiji brend ćevapa prodajom franšize
Pogledaj originalni članak

        Nema tko to nije jeo. Nema. Rubeljevi ćevapi bili su originalni hrvatski brend fast fooda. Danas, svaka čast hamburgerima, pizzama i kebabima, tako nečeg u gradu više nema, ćevapa s nogu za 20 minuta. Bit će opet. Ivan Rubelj odlučio je oživiti svoj nekadašnji biznis.

– Točno je i odmah ću reći: radim to iz inata – rekao nam je kralj ćevapa u svojem lokalu na tržnici Dubrava. Prošla je ta priča tužno.

Poklonio biznis bratu

– Poklonio sam biznis pokojnom bratu 1997. godine. Kao novog partnera preporučio sam Zlatka Milovca koji nam je iz Banje Luke nabavljao lepinje. Meni je odlično išao biznis s tekstilom, držao sam marke poput S. Olivera, Scotch&Sode, išlo je odlično, ćevapi su u tom trenutku ipak bili previše. Mojim su novcem proširili posao, na što sam ja ostvarivao simboličnu naknadu. Do 2006. toliko su se proširili da im više nisam trebao pa su se od mene nastojali odvojiti. Novac su mi ipak vratili. Otvorio sam u Poreču, i to nažalost na dan pogibije vatrogasaca na Kornatima, Ruby Grill, no nisam znao da su oni to ime zaštitili. Morao sam ga promijeniti u Ruby Come Back. Svejedno, nakon niza neugodnosti i podvala zaključio sam da to ipak nije lokacija za mene pa sam lokal zatvorio – prisjeća se Ivan Rubelj.

– Milovac je mislio kako će zarađivati više i opravdati investiciju. To nije potrebno, pogotovo jer nema smisla štedjeti na zadovoljstvu kupaca – govori o kraju velikog ćevapskog lanca. Lokal otvoren 1. ožujka daleko je od onoga što je nekada bio poznati Rubelj Grill. Začetnik tvrtke koja je prvi ćevap prodala još 1982. sjaj tvrtki želi vratiti nudeći franšize.

– Za sada odaziv nije prevelik, no i ne čudim se. Uvjeti su strogi jer, kao i prije, meso za moje ćevape mora biti najkvalitetnije. Gledam i prema obali gdje smo ljetos napravili odličan rezultat – kaže Rubelj. Prodaju mesa pokrenuo je još u listopadu 2015. godine.

Ćevap ispred kebaba

Nabavlja ga isključivo od tri kvalitetna domaća dobavljača. Teško je, kaže, jer je država sustavno uništila seljaka.

– Dok budem mogao, nabavljat ću takvo meso. Nemoguće je dobro meso nabaviti za 18 kuna po kilogramu kako neki tvrde. Trgovački lanci nude mljeveno meso pod meso za ćevape, što nikako nije isto. Cijena od devet do 15 kuna govori da to ne može biti kvalitetno. Moje meso nikako ne može biti ispod 28 kuna – kaže Rubelj. Uz meso radi i lepinje u vlastitoj pekari.

– Očekujem povećanje prometa od 200 i 300 posto u sljedećoj godini. Kebab? Nema kvalitetnog kebaba u nas, sve je to najlošije meso, domaće svakako nije. Prvi sam u Zagrebu počeo raditi kebab, no nije se u prodaji mogao mjeriti s ćevapima. Moj je rođak u Marićevu prolazu imao sreću jer ima isto prezime pa mu posao ide odlično – govori zagrebački kralj ćevapa.     

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Honduras
Honduras
09:07 19.10.2016.

u pristojnim novinama iznad ovakvog članka piše "plaćeni oglas".

Avatar Franjo Tudman
Franjo Tudman
00:38 19.10.2016.

Rubi.... Nije ti taj plan dobar Probaj napraviti pricu da svaki kvart ima pecenjaru s istim imenom, npr ,,RubeljQvart,, nesto kao prica sa kvarovskim kaficima koje vodi nogometas Dario Simic.. Ne nudim se za posao, samo dobronamjerno predlazem.... Ali opet nikad se nezna.....

TB
taras.buljba
17:51 18.10.2016.

Prije nekoliko godina kad je Rubelj otvorio cevabdzinicu u Sesvetama na kucnu dostavu narucio sam dvoje cevape i picu nikada nista losije nisam vidio ni probao jesti pica i donekle cevapi katastrofa od toliko hvaljene lepinje do mesa sa svojom djecom komentirao sam da je to dno dna od kralja cevapa nikad a ni tad vise od Rubelja nista.