Gradska novotariija

Novi gradski izum za sprečavanje ilegalnih radova je e-Redar

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Novi gradski izum za sprečavanje ilegalnih radova je e-Redar
14.02.2012.
u 18:00
Preko programa na mobitelu na kojemu su na karti Zagreba ucrtani svi radovi koji su trenutačno u tijeku redari će odmah moći raspoznati je li riječ o planiranim građevinskim radovima
Pogledaj originalni članak

Najnoviji izum iz Gradske uprava zove se: E-redar. Nakon postavljanja kamera oko Kvatrića nastavlja se tako virtualni lov na kršitelje zakona i gradskih propisa.

Naime, putem mobitela prometni će, jednako kao i komunalni redari, koji na svojim obilascima naiđu na gradilišta, odmah na licu mjesta moći provjeriti imaju li “graditelji” potrebne dozvole ili ne. Preko programa na mobitelu na kojemu su na karti Zagreba ucrtani svi radovi koji su trenutačno u tijeku redari će odmah moći raspoznati je li riječ o planiranim građevinskim radovima, raskopavanjima ceste, postavljanju plinovoda ili cjevovoda.

Već desetak dana u testnoj su fazi ukupno 25 mobilna uređaja kojima gradski redari mogu samo jednim klikom konzultirati virtualnu kartu Zagreba.

– Grad Zagreb pokrenuo je izradu ovog projekta kako bi se objedinjavanjem svih informacija o radovima u gradu omogućila što bolja suradnja svih koji sudjeluju u radovima, posebice između Grada i podružnica Holdinga, koje su najčešći izvođači – piše u priopćenju Gradske uprave koja će sutra otkriti sve detalje vezane za projekt.

Kako doznajemo od redara, i za ovaj je projekt, među ostalima, zaslužan Mate Kraljević – pionir virtualnog nadzora u metropoli koji je također dao svoj doprinos razvoju ideje. Koliko je izrada projekta e-redar stajala, objavit će se danas.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Dudek
21:48 14.02.2012.

To nije novotarija,tako rade u Dalmaciji.Izmisljaju suvisna radna mjesta i vecu korupciju.Udalmacij su smo placeni šetači.

DE
detour
18:49 14.02.2012.

kolko su na ovome sirovine pokrale?

DA
Darwin
20:12 14.02.2012.

Fenomenalna ideja! Baš mi se sviđa! Nadam se da će se koristiti svakodnevno i bez muljanja.