projekt od 150 mil. €

Nova vizura Savice – ipak se grade neboderi, stanovi, hotel, vrtić?

Foto: Dario Travaš
Nova vizura Savice – ipak se grade neboderi, stanovi, hotel, vrtić?
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
01.04.2014.
u 08:14
Na skupštinu je gradonačelnik poslao prijedlog gradnje poslovno-stambenog kompleksa. Investitor je tvrtka Savica Projekt d.o.o., a za idejno je rješenje izabran je rad arhitekta Darija Travaša
Pogledaj originalni članak

Čak četiri nebodera, uredi, stanovi, hotel, trgovine, dječji vrtić, knjižnica... dio su stambeno-poslovnog centra Savica uz križanje Avenije Marina Držića i produžene Ulice Prisavlje, vrijednog oko 150 milijuna eura.

Čini se da će se ipak početi graditi unatoč protivljenju većine stanovnika.

– Sve ovisi o zastupnicima. S obzirom na to da je gradonačelnik predlagač, s imovinsko-pravnim odnosima sve bi trebalo biti u redu pa ja onda osobno nemam ništa protiv projekta – komentirao je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor. Investitor je tvrtka Savica Projekt d.o.o., a za idejno je rješenje izabran rad arhitekta Darija Travaša.

>>Savica ili Dubai? Boje se da neće vidjeti 'ni Sunca ni Mjeseca'
 

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

MI
miroweed
14:29 01.04.2014.

Mi u Zagrebu se jedini bunimo protiv novoga, modernoga. Kako možete biti protiv modernizacije i napretka, što fali ovom? Izgleda svjetski. Ako se ovo izgradi bit će super za grad. Napokon malo moderne stiže u grad.

DU
Deleted user
10:49 01.04.2014.

Sada će se naše mnogobrojne nevladine udruge propeti na zadnje noge. No treba uzeti u obzir da ti pojedinci nisu ničim vezani za grad Zagreb, a najmanje ljubavlju prema istom. Ta rabota da su uvijek protiv svega, nit vodilja "zakonskom" punjenju vlastitih džepova iz proračuna.Kod nas rođenih u ovom prelijepom gradu, najlijepšem na svijetu, te individue su davno pročitane.

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
08:54 01.04.2014.

E sad će se propeti na zadnje noge, naravno protiv gradnje svi oni koji se inače dive izgrađenosti Beograda...