Točka na sjednci Skupštine

Nova odluka za zagrebačke ugostitelje: Mogu zadržati proširene terase, ali ih moraju platiti

Foto: Sanjin Strukic
Zagreb: Kasno sunčano poslijepodne u centru grada
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Prepune terase zagrebačkih kafića
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Zagreb: Ugostitelji pripremaju terase za ponovno otvaranje
21.10.2021.
u 12:34
Jednom od točaka dnevnog reda nadolazeće sjednice Gradske skupštine predlaže se, naime, da se one i dalje mogu koristiti, i to do 30. lipnja 2022. godine, ali će se za to morati plaćati i naknada.
Pogledaj originalni članak

Ugostitelji koji su zbog pridržavanja epidemioloških mjera proširili terase svojih kafića i restorana dosad su ih mogli koristiti bez naknade, ali to bi se uskoro moglo promijeniti. Jednom od točaka dnevnog reda nadolazeće sjednice Gradske skupštine predlaže se, naime, da se one i dalje mogu koristiti, i to do 30. lipnja 2022. godine, ali će se za to morati plaćati i naknada. A ona, spomenimo, ovisi o lokaciji na kojoj se objekt nalazi te iznosi 38 kuna za prvu zonu, odnosno u ulicama oko Trga bana Jelačića, 32 za drugu, 25 za treću te 19 kuna za četvrtu zonu.

“Korisnici će sklopiti s Gradom Zagrebom ugovor o korištenju proširene otvorene terase uz plaćanje naknade, a ne pristupe li potpisivanju ili ne opravdaju svoj izostanak u roku od osam dana, smatrat će se da su odustali”, stoji u predloženoj odluci o kojoj će skupštinari glasati 28. listopada. Kao obrazloženje tog poteza u Gradu navode da ugostitelji sad goste mogu posluživati i u unutrašnjosti svojih objekata pa ako žele i dalje koristiti proširene terase, to onda moraju i platiti. Predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žaklina Troskot kazala nam je da su ona i kolege već čuli za naknade, no i da je to samo dio priče. – Morat ćemo plaćati cijelu terasu, a ne samo prošireni dio, premda po istoj cijeni. Odluku ne mogu komentirati, svaki će ugostitelj odlučiti isplati li mu se i dalje imati proširenu terasu – rekla je.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
14:41 21.10.2021.

Zagrađeni javni prostor ( čuj : "terase" ) treba vratiti građanima, prolaznicima, šetačima.....Zagrepčanima.

LL
lijepa_li si
13:12 21.10.2021.

38 kuna za prvu zonu! metar asfalta. koliko plaćaju pojedine persone i organizacije svakojake za najam poslovnih prostora?