slučajevi prevara

Ne otvarajte vrata onima koji nisu u uniformi i bez iskaznice HEP-a

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Ne otvarajte vrata onima koji nisu u uniformi i bez iskaznice HEP-a
05.11.2015.
u 12:46
Svaki djelatnik HEP-a ima iskaznicu s fotografijom na kojoj piše i mjesto službe. Svi njihovi djelatnici na terenu imaju i odore
Pogledaj originalni članak

Građani su ponovno na udaru prevaranata – na kućna vrata Zagrepčana ovih dana, naime, zvone terenski predstavnici s lažnim HEP-ovim iskaznicama te se predstavljaju kao djelatnici spomenute tvrtke i traže da im se omogući ulaz u stanove. Upozorenja su građani počeli dijeliti na društvenim mrežama, a u HEP-u znaju za takve slučajevima prevaranata, kojih je ima svake godine.

"Pokucali su mi na vrata dečko i djevojka, predstavili se da rade za HEP i da žele ustanoviti koja kućanstva spadaju u kategoriju ugroženih. Ispitivali su tko je vlasnik brojila i stana te od mene zatražili pristup brojilu", napisala je na društvenim mrežama jedna od građanki koja se ovih dana susrela s prevarantima.

Iz tvrtke čije iskaznice često koriste u lažne svrhe jasno poručuju – njihovi predstavnici ne idu po terenima niti ulaskom u stanove popisuju ugrožene kupce.

Kažu, ako im takvi podaci i trebaju, obavljaju se sustavom unutar HEP-a.

– Svi zaposlenici HEP ODS-a koji obilaze kuće i stanove imaju odgovarajuću službenu odoru i iskaznicu, koju su obvezni pokazati na zahtjev kupca. Kupci nisu dužni omogućiti obavljanje bilo koje radnje u vezi s mjernim mjestom osobama koje nemaju valjanu iskaznicu HEP ODS-a ili je odbiju pokazati. Dodatnu provjeru identiteta građani mogu obaviti telefonskim pozivom u svoju područnu elektru – poručili su.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar abakus
abakus
12:59 05.11.2015.

Meni je pred neki dan pokucao na vrata dvojac, mladić i djevojka, i vrlo autoritativnim tonom zatražio "vlasnika stana". Kad sam im uljudno odgvoorio da sam to ja, počeli su s pričom o struji i da dolaze iz HEP-a te zatražili da ih pustim u stan. Iskaznicu na moj zahtjev nisu pokazali. Nisam ih pustio, nakon čega su počeli prijetiti (!) "tužbama HEP-a". Rekao sam im da se maknu od mojih vrata jer ću u protivnom pozvati policiju. Nestali su nakon toga u roku keks. Ne puštaje u svoje kuće nikoga, ljudi, tko vam ne može dokazati da je zaista onaj za koga se izdaje.

IS
isuskris3
16:09 05.11.2015.

Nepustam ni prave hepovce a kamoli ove laprdije..

CH
chemica
20:19 05.11.2015.

Ma ne puštaj u stan ili kuću nikoga, pogotovo ako imaš više od šezdesetak godina. Najbolje je ni ne otvarati vrata pa nek zvone, tko ih j. Naguze te u sekundi s nekakvom "superpovoljnom" pretplatom na kakvu sve ne bedastoću. Zbilja ne razumijem tu našu nesretnu starčad. Prvo su mi majku naprčili iz H1 telekoma s pričom da ako potpiše ugovor s njima na dvije godine, imat će niže račune. Naravno da je dobila k. Sad su je, po isteku ugovora, opet naguzili s pričom da ako ponovno potpiše, imat će besplatne pozive pola godine! Naravno da su joj lupeži propustili reći da je to samo prema njihovoj mreži. Kao da su još uvijek Tile i Jugoslavija, a zli i pokvareni ljudi postoje samo u američkim filmovima. Kod mene se i predstavnik stanara mora najaviti par dana unaprijed. Jednom je jadničak metlom lupao po prozoru s vanjske strane da me dozove. Nije mu uspjelo. Jednostavno, da mi je pred vratima majka Tereza u samrtničkim mukama obješena o zvonce, otegla bi papke. Eto, to su od mene napravili moji dragi rvati i ta njihova "država". Vjerujem samo familiji i odabranim prijateljima. Svi ostali možete lijepo da pocrkate u toj svojoj "slobodi i demokraciji" u kojoj većina nije u stanju preživjeti. Teška srca priznajem da je među njima i moja majka. Varati starce...Kakvo to ljudsko g. moraš biti...Mrtvo ljudsko g., samo nek te ja ulovim.