Podaci oglasnika Njuškalo pokazuju trend pojeftinjenja

Najskuplji stanovi na Dolcu, padaju cijene kuća u Donjem gradu

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
milan bandić stan vrbani
Foto: Milan Ilić
stanovi cijene
03.09.2015.
u 12:19
Samo Peščenica-Žitnjak i Stenjevec imaju porast cijena kvadrata
Pogledaj originalni članak

Tražene cijene nekretnina u kolovozu najviše su porasle u Voćarskom naselju (2084 eura po metru četvornom), Kraljevcu (2096 eura po metru četvornom) i Ksaveru (2001 euro po metru četvornom), dok se na Ribnjaku nastavlja trend pada cijena i u kolovozu iznosi 15 posto ili 1925 eura po metru četvornom, pokazuje analiza traženih cijena nekretnina oglasnika Njuškalo.

Podaci pokazuju da su među najskupljim Dolac, Tuškanac i Šalata gdje se cijene kreću od 2805 do 2427 eura po metru četvornom.

Zagreb je, nakon obalnih županija, na sedmom mjestu po skupoći nekretnina, a cijene metra četvornih nekretnina izrazito variraju.

Tako je najjeftiniji metar četvorni u Brezovici – 961 euro, dok su kvadrati najskuplji u četvrti Gornji grad-Medveščak – 2034 eura. Prosječna tražena cijena metra četvornog stana iznosila je 1593 eura, što je jedan posto niže nego istog mjeseca prošle godine.

Najveći postotni pad cijena stanova dogodio se u Podsljemenu, gdje je cijena pala za 120 eura po metru četvornom u odnosu na lanjski kolovoz, i iznosi 1590 eura, te u Gornjoj Dubravi gdje vlasnici traže u prosjeku za 84 eura manje, točnije 1270 eura. Interes kupaca je očito neznatno veći za četvrti Peščenica-Žitnjak i Stenjevec jer su jedino u te dvije četvrti cijene porasle za deset, odnosno dva eura po metru četvornom.

Foto: Milan Ilić

Grafika: Milan Ilić

Cijene kuća nastavljaju padati te je prošli mjesec prosječna cijena metra četvornog bila 1272 eura po kvadratu, odnosno sedam posto manje nego u kolovozu prošle godine.

Naviše, petnaest posto, snizile su se cijene kuća u Donjem gradu te, trinaest posto, na Črnomercu. Najskuplji kvadrat kuće Njuškalo je zabilježio na području Kaptol-Opatovina, a vlasnici su tražili 5000 eura po metru četvornom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ST
stefj
14:57 03.09.2015.

Tja, ovo je čušpajz i ništa ne znači. U oglasima ima hrpa oglasa s nebuloznim cijenama i nekretninama koje stoje mjesecima, pa i godinama, a ne prodaju se. Jedini relevantan podatak jest cijena po kojoj je nekretnina stvarno prodana, a te podatke ima jedino država, koja ih ne daje van... Da smo neka normalna zemlja vrijednost nekretnina računala bi se prema prodanim iznosima...

KO
kowski
14:33 03.09.2015.

Prije par mjeseci ste pisali da su cijene bile po 1300 eura, a sada preko 2000 eura pa cijene pale. Dajte se malo uozbiljite i napišite koje su stvarne cijene i za koliko novaca ljudi prodaju pa čete biti zanimljiviji

Avatar liquidsky
liquidsky
23:02 03.09.2015.

Uh, to znači da pada vrijednost "penthausu" u Bužanovoj. Uh.