Fašnička Republika

Najmaštovitijem mjesnom odboru 25.000 kuna

Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
Najmaštovitijem mjesnom odboru 25.000 kuna
07.02.2011.
u 21:45
Prva povorka mjesnih odbora s alegorijskim kolima kreće 26. veljače, prvog dana 185. samoborskog fašnika
Pogledaj originalni članak

Na 185. samoborskom fašniku sudjeluje ove godine 14 mjesnih odbora sa svojim alegorijskim kolima. Grad je za svaki mjesni odbor, kako bi pokazali što znaju i umiju, osigurao po 16.000 kuna, dok su se sami mjesni odbori odlučili da se fond od 90.000 kuna za njihove nagrade podijeli na sve sudionike. Tako će posljednji nagrađeni dobiti dvije tisuće, a najbolji mjesni odbor čak 25.000 kuna nagrade.

Proglašenje Slobodne Fašničke Republike bit će u subotu, 26. veljače, i to točno u podne. Nakon toga, poslijepodne će se gledateljima predstaviti prva povorka mjesnih odbora, njih sedam, te nakon njih povorka gostujućih grupa iz cijele Hrvatske.

Ostali mjesni odbori predstavit će se u nedjelju, a oba vikenda Fašnika bit će i nagrađivanje najboljih maski u večernjim satima. Najbolje maske, kako pojedinačne tako i grupne, te tri najbolja maskirana mjesna odbora, predstavit će se posljednje večeri na Trgu kralja Tomislava, kada će se Samoborci i svi posjetitelji oprostiti od fašničkih likova spaljivanjem Princa Fašnika.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.