sigurnost pacijenata

Nagrada Gradu za projekt ranog otkrivanja melanoma

Foto: Thinkstock
Nagrada Gradu za projekt ranog otkrivanja melanoma
16.12.2013.
u 15:31
Hrvatsko društvo za sigurnost pacijenata prepoznalo gradski projekt Djeluj sada, usmjeren ranom otkrivanju raka kože putem preventivnih pregleda
Pogledaj originalni članak

Grad Zagreb prvi je dobitnik Godišnje nagrade Hrvatskog društva za sigurnost pacijenata (HDSP). Zasluge za to visoko priznanje idu ponajviše Gradskom uredu za zdravstvo, za uspješan javnozdravstveni projekt "Djeluj sada - edukacija građana i rano otkrivanje melanoma putem organiziranih preventivnih pregleda".

Odluka o nagradi donesena je na nedavnom simpoziju "Sigurnost pacijenata u zdravstvenim ustanovama", održanom u Zagrebu u organizaciji HDSP-a i pod pokroviteljstvom Grada, a dodjela će biti sutra, 17. prosinca u 11 sati u gradskoj upravi. Nagradu će uime Grada primiti gradonačelnik Milan Bandić.

Projekt ranog otkrivanja melanoma preventivnim pregledom Djeluj sada obuhvaća, ističe se u priopćenju Gradskog ureda za zdravstvo (kojeg vodi ponajbolja stručnjakinja za melanom prof. dr. Mirna Šitum), i primarnu i sekundarnu prevenciju kožnih, prije svega malignih bolesti uzrokovanih štetnim UV zračenjem.

Preventivnim pregledima bez uputnice protiv raka kože

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.