Inicijativa Fokusa

Nađi: 'Ukidanjem prireza svaki bi Zagrepčanin mogao godišnje uštedjeti oko 2.500 kuna

Foto: Fokus
Nađi: 'Ukidanjem prireza svaki bi Zagrepčanin mogao godišnje uštedjeti oko 2.500 kuna
13.05.2021.
u 15:42
Kada bi Zagreb ukinuo stopu prireza od 18%, samac s prosječnom zagrebačkom plaćom bi uštedio 2.437.07 kn u godinu dana ili 203.09 kn mjesečno, poručio je Nađi
Pogledaj originalni članak

Kandidat stranke Fokus za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi, komentirao je prosječnu plaću u Zagrebu, koja prema najnovijim podacima iznosi 8.310.00 kuna te napominje da on i stranka FOKUS jedini garantiraju ukidanje prireza te je pojasnio što bi to značilo za građane.

-Kada bi Zagreb ukinuo stopu prireza od 18%, samac s prosječnom zagrebačkom plaćom bi uštedio 2.437.07 kn u godinu dana ili 203.09 kn mjesečno. Zaposleni par s dvije prosječne plaće i jednim djetetom bi na godišnjoj razini zbog posljedice ukidanja prireza imao plaću veću za skoro 4000 kuna, točnije 3.884.61 kn - istaknuo je Nađi. 

Foto: Fokus
Davor Nađi

Kako podsjećaju u priopćenju, stranka FOKUS je već ranije objavila kalkulator prireza koji automatski izračuna točan iznos koliko mjesečno, ali i na godišnjoj razini mogu uštedjeti građani i njihove obitelji i daje im primjere na što bi se mogao potrošiti taj novac. Pa su tako neki od primjera, prema tom izračunu, da se za 3884 kune može kupiti 4 kompleta udžbenika, 13 mjesečnih članarina u teretani, 38 povratnih karata za najskuplju europsku žičaru ili 7 mjesečnih pretplata na garažu u centru Zagreba.

-Stranka FOKUS je jedina opcija na ovim lokalnim izborima koja garantira građanima da će im ostaviti više njihovog novca. Svi drugi kandidati gledaju na koji način će vam uzeti više novca, raspodijeliti to svojim kumovima i udrugama, a onime što ostane kupiti vaše glasove za sljedeće izbore- zaključio je Nađi. 

Svoj izračun prireza, kao i pregled primjera artikala koje bi mogli kupiti za taj novac, možete vidjeti OVDJE, poručuje Nađi.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.