Slaba ponuda

Na Sajmu sezonskih poslova tek jedan štand i tri poslodavca...

Foto: arhiva VL
Na Sajmu sezonskih poslova tek jedan štand i tri poslodavca...
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
10.05.2012.
u 17:00
Na sajmu se nisu pojavili svi najavljeni poslodavci, vjerojatno zbog putovanja ili smještaja koji bi morali tražiti u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

U sklopu Dana turizma i enogastronomije, koji se od 9. do 12. svibnja održavaju na Velesajmu, zainteresiranima je u sedmom paviljonu dostupan i Sajam sezonskih poslova. Cro Summer Job, najavljen kao mjesto na kojem će svi nezaposleni lako pronaći barem sezonski posao, sastoji se od samo tri poslodavca, odnosno jednog malo većeg štanda.

– Na sajmu se nisu pojavili svi najavljeni poslodavci, vjerojatno zbog putovanja ili smještaja koji bi morali tražiti u Zagrebu – rekao je volonter s infopulta Sajma poslova Ivan Banožić te dodao kako je mnogo mladih ljudi već tražilo posao za sebe, međutim rijetki su ga i pronašli. Pomoć mladima na sajmu nudi i portal Uhvati-posao.hr na kojem se mogu pronaći dodatni poslovi za ljeto.

– Portal ću još provjeriti, a ponuđenim poslovima uopće nisam zadovoljan. Hostesa ne mogu biti, a ostali poslodavci zahtijevaju prethodnu edukaciju koja se mora platiti ili posebne vještine koje jednostavno nemam – rekao je Marko, nezaposleni 23-godišnjak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.