Gelem, Gelem - World4Them

Na okruglom stolu i rezultati istraživanja percepcije romskih učenika

Foto: Darko Strosser
vvv
Foto: Darko Strosser
vvv
Foto: Darko Strosser
vvv
Foto: Darko Strosser
vvv
Foto: Darko Strosser
vvv
Foto: Darko Strosser
vvv
11.04.2017.
u 15:55
Udruga “Otvorena medijska grupacija” u povodu Svjetskog dana Roma organizirala “Romsku večer u Zagrebu”
Pogledaj originalni članak

Udruga “Otvorena medijska grupacija”, koja se bavi zaštitom ljudskih prava, u povodu Svjetskog dana Roma organizirala je “Romsku večer u Zagrebu” te okrugli stol u Art kinu Grič na kojem je predstavila rezultate projekta “Gelem, Gelem - World4Them”.

Projekt je udruga provodila zajedno s partnerima: Udrugom Roma Zagreba i Zagrebačke županije, Centrom za kulturne djelatnosti iz Zagreba, Gospodarskom školom Čakovec i OŠ August Cesarec iz Zagreba. Projekt je usmjeren ka integraciji Roma u obrazovni sustav i poboljšanju razine zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

U sklopu projekta proveli su i istraživanje o percepciji romskih učenika i cjelokupne romske zajednice o obrazovanju. Prilazali su i animirani film “Mašta povezuje ljude”, nastao u suradnji s učenicima OŠ August Cesarec iz Zagreba i dokumentarni film “Možeš ti to!”, koji je snimljen u romskom naselju Kuršanec.

Voditeljica projekta Mila Tatović Ramljak istaknula je važnost animiranog i dokumentarnog filma koji su nastali kao dio zajedničke suradnje romskih i ne romskih učenika te najavila osnivanje tzv. integracijskih kornera u školama. Skup je podržao i saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi, a došla je i pjevačica Jelena Rozga.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BU
Bulaba
18:17 11.04.2017.

A di je antifašista Mesić, to je i njegov dan?