brend kumica

Na Dolac, Utrinu i Jarun po domaći sir

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Na Dolac, Utrinu i Jarun po domaći sir
26.07.2015.
u 17:14
Iz Udruge malih sirara kažu kako su njihovi proizvodi uvijek svježi te nema razloga da ih se ne jede i pri visokim temperaturama
Pogledaj originalni članak

Svježa i sigurna namirnica Zagrebački je sirek, poručuju iz Udruga malih sirara grada Zagreba, i u vrućim ljetnim mjesecima. Iako mliječni proizvod, koji su inače kvarljivi na visokim temperaturama, ZG sirek, dostupan na tržnicama Dolac, Utrina, Špansko, Dubrava i Jarun, može se kozumirati.

– Prodaje se u komadu od 60 dekagrama za 15 kuna, a poznato je da je Zagrebački sirek, zbog svojih nutritivnih svojstava, idealna namirnica i za one koji se muče s održavanjem tjelesne težine – objasnili su sirari te dodali kako je sir na tržnicama, pogotovo ljeti, predmet čestih nasumičnih kontrola kvalitete te, stoga, i siguran za jelo. Sirevi malih sirara iz Zagreba i Zagrebačke županije mogu se isprobati svakog dana, a nudi ih i Romina Zadravec, najuzornija seoska žena županije za 2015. godinu, koja vodi obiteljsku siranu Kusanovec, a osvajačica je i zlata na Međunarodnoj izložbi sira u Austriji.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
06:59 28.07.2015.

Hvala bogu, da ima domaće! Od kada smo u EU, naučio sam i Njemački, Engleski, Makedonski, Portugalski, najteže Mađarski!! Vrlo čudno! Inače u 5 koljenu, praprapra deda je bil Grof i župan Južne mađarske, sjeverne hrvatske, Podravine, Vojvodine sjeverne! Uopće mi ni jasno, kako je taj čovjek nesta iz povijesti Hrvata. Ima nešto u Mađarskoj! Tamo je i stolovao! U to vrijeme ovi naši plemenitaši su mu plaćali poreze! Ali domaće, je domaće!!!!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
18:34 26.07.2015.

Od sira se nabira.