ponuda

Na 500 m² u centru se otvara nova knjižara

Na 500 m² u centru se otvara nova knjižara
21.11.2012.
u 12:00
Prodavači u knjižari bit će mladi ljudi koji su završili komparativnu književnost i kroatistiku
Pogledaj originalni članak

Vrijeme recesije očito nije pokolebalo Školsku knjigu koja sutra otvara vrata dvoetažne knjižare na više od 500-tinjak četvornih metara prostora. Knjižaru smještenu u stogom centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića, odlučili su opremiti s više od 20.000 naslova, a na cijelom projektu radilo se dvije i pol godine.

– Bit će to jedna ozbiljna knjižara, bez popusta i bez kiosk-izdanja na više od 500 kvadrata. Ovo je prva u nizu, a zvat će se Arkadija – rekao je Dražen Dabić, direktor maloprodaje Školske knjige.

Krize se, kaže Dabić, ne boje, nego očekuju dobru prodaju, jer je u ostalim knjižarama Školske knjige porasla prodaja knjiga. A da se u dobru knjigu uvijek isplati uložiti, misli umirovljenica Marica Mišić, koja često prolazi onuda u šetnjama gradom. Studentica Valentina Pribanić ne smatra da takva knjižara može uspjeti ako se ne zatvore susjedne.

– Koristim se internetom, a na fakultetu posuđujem knjige – rekla je studentica.

Knjižničari savjetnici

Arkadija nije tipična knjižara ni kad je riječ o prodavačima, koji su svi, njih dvadeset, obrazovani mladi ljudi, završili su komparativnu književnost i kroatistiku, a posjetiteljima će pomagati savjetima te preporučivati knjige.

Kafić, turistički kutak...

Uz najnovije književne naslove, prodavat će se i iPadi u Apple Storeu u sklopu prostora te time spojili moderno i tradicionalno. Također, knjižara će imati i kafić u kojem će posjetitelji moći prelistati knjige koje ih zanimaju, dječji odjel te turistički kutak u kojem će turisti moći kupiti najnovija izdanja na svim svjetskim jezicima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

LI
LILLIT
15:44 21.11.2012.

Grad je vec prepun kafica, itd., napokon je dosla na red i kultura. BRAVO!!!!

Avatar lola lola
lola lola
23:25 21.11.2012.

bit ce to knjizara u koju ce vam biti neugodno uci koliko su svi tamo izobrazeni i pametni pa vec s vrata vicu to je ozbiljna knjizara, nema popusta. :) Ja ulazim samo tamo gdje su popusti.

IP
info_punkt
17:23 21.11.2012.

šta će nam tolike knjižare? dajte radije neku novu kladionicu...