konferencija

Mrak Taritaš: Voljela bih da Aleksandra Zec, a i Balašević, dobiju ulicu u Zagrebu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: anka Mrak Taritaš o temi "Žene i ženska prava u državnom proračunu"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: anka Mrak Taritaš o temi "Žene i ženska prava u državnom proračunu"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: anka Mrak Taritaš o temi "Žene i ženska prava u državnom proračunu"
07.12.2021.
u 14:47
Ipak, napomenula je, treba otvoriti i voditi računa o nekim za grad izuzetno važnim temama,
Pogledaj originalni članak

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš danas je na konferenciji za medije gdje je, među ostalim, govorila o državnom proračunu za iduću godinu, osvrnula se i na imenovanje ulica u Zagrebu.

Upitana o inicijativi novog čelnika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca o povratku Trga maršala Tita i što misli je li došlo vrijeme da se neka ulica nazove imenom Aleksandre Zec, od čijeg je ubojstva danas točno 30 godina, rekla je kako je došlo vrijeme da ta djevojčica dobije svoju ulicu u Zagrebu, a, ne umanjujući taj zločin, voljela bi da svoju ulicu dobije i pokojni Đorđe Balašević.

Ipak, napomenula je, treba otvoriti i voditi računa o nekim za grad izuzetno važnim temama, a ne nastaviti se baviti promjenom imena trgova i ulica, posebno što se tiče zbrinjavanja otpada i prometa.

"Voljela bih da se bavimo time, a da kao pristojni glavni grad dajemo imena ulica onako kako su pojedini ljudi zaslužili i time šaljemo poruke", zaključila je Mrak Taritaš.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

BA
Barba56
15:42 07.12.2021.

Mislim da je vrijeme da u Zagrebu imaju ulice imena nase poginule djece . Njih 403 .

SP
Spezzi
15:25 07.12.2021.

Što se tebe tiče najteža ti je spoznaja da se svako jutro budiš u državi koja se zove Hrvatska, i sve bi učinila da je nje i njenog znakovlja što manje, a da je više onoga što stvarno voliš i jesi - Juga u srcu.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
17:20 07.12.2021.

467 djece ubijene od strane agresora nema ulici , tj kad u Beogradu bude 467 ulica djece , recimo ulica Martine Štefancic onda moze i Zecja ulica u Zagrebu u kojem nema ulice Kice Slabinca , Olivera , Svena Laste ili Sovagovica , ticno mi se cini kao dai sami sebe mrzimo , tj kad su ovakvi na vlasti ne cini mi se