sa zastupnikom u kvartu

Molan svoju Trešnjevku-jug poznaje kao vlastiti džep

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Saša Molan
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.01.2016., Precko, Zagreb - Gradski zastupnik Sasa Molan. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Privatna arhiva
Saša Molan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
metropola...zagreb...15.11.2007. park stara tresnjevka 2, sasa molan, predsjednik gradske cetvrti tresnjevka jug, foto: Goran Stanzl
Saša Molan
01.02.2016.
u 13:57
SDP gradim od kada je bio nepoželjan i imao 30 ljudi, kaže šef gradske četvrti koji je na toj funkciji već četvrti mandat. Dosad je Vijeće ulagao u dječja igrališta, sada će u fitness-parkove, a najlošije stoje sa srednjoškolskim igralištima. Ističe da ga nerijetko mijenjaju s bratom blizancem...
Pogledaj originalni članak

Iako gradsku četvrt Trešnjevka-jug vodi već četvrti mandat, Saši Molanu ovo je prvi mandat u Skupštini grada. Član SDP-a postao je u vrijeme kada je bio maturant, 1990. godine, i od tada je prešao sve stranačke stepenice: od dijeljenja letaka i lijepljenja plakata do formiranja ogranaka i članstva u Predsjedništvu gradske organizacije.

Mladi predsjednik

Ne može, kaže, zamisliti da pripada nekoj drugoj stranci, što je prilično jasno s obzirom na to da je članom SDP-a postao u vrijeme kada je ta stranka bila na samom dnu. Upravo slaba popularnost SDP-a učinila je da Molan samo tri godine nakon učlanjenja, sa samo 22 godine, postane predsjednik trešnjevačkog SDP-a.

Kao jednojajčane blizance teško ih je raspoznati pa se zna dogoditi da Sašini poznanici sretnu Igora koji zbunjeno reagira na pozdrav

– Sjećam se da je tadašnji Savez komunista Trešnjevke imao 8800 članova, a kada sam radio reviziju članstva, ispalo je da SDP ima trideset članova. I od toga smo krenuli graditi stranku – prisjeća se Molan ranih stranačkih dana. Na Prečko se s Volovčice doselio u drugom razredu osnovne škole, a još petnaest godina predsjedanja u Vijeću dovelo je do toga da Molan svoju četvrt i kvart poznaje kao vlastiti džep.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

No pomutnju, koja političaru donosi negativne konotacije, s ljudima s njegova područja izaziva njegov brat blizanac Igor. Kao jednojajčane blizance teško ih je raspoznati pa se zna dogoditi da Sašini poznanici sretnu Igora koji zbunjeno reagira na pozdrav te u konačnici ostane dojam da je Saša nepristojan.

Područje Trešnjevke-jug sagrađeno je uglavnom nakon poplave 1964. godine i oko 80 posto stanovništva živi u zgradama. Stoga su na početku mandata Vijeća, prisjeća se Molan, ulagali u gradnju i obnovu dotrajalih dijelova na Knežiji, Srednjacima i dijelu Prečkog. Imaju više od 60 parkova i dječjih igrališta u koje su također ulagali, a Vijeće, ističe, pazi da oprema na igralištima bude domaće proizvodnje. Ove godine širit će parkovnu ponudu početkom provođenja projekta fitness-parkova, a na livadi između Zagrebačke avenije i Tijardovićeve ulice napravit će park za pse.

I kultura je bitna

– Kao kvartovski problem ostaju nam školska igrališta jer se njima baš nismo bavili, a želja nam je kao stranci, a tu je podrška i iz vijeća, da se sustav decentralizira te da vijeća imaju veći raspon djelovanja od komunalnih akcija – kaže Molan i za primjer navodi programe koje bi mikrolokalna samouprava mogla raditi s udrugama, ustanovama i ostalim partnerima. Za sada izvan komunalnih akcija izlaze samo u pomoći za izdavanje Glasa Trešnjevke Centru za kulturu Trešnjevka.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZA
zambezi
15:38 01.02.2016.

Doselio se u Prečko,a ne na Prečko.

MA
MaSpa
16:08 01.02.2016.

sviđa mi se kukasti križ na onoj zgradi na prvoj slici, kao i zvijezda petokraka na dinamovom grbu..

DE
demokršćanin
13:06 03.02.2016.

Već je vrijeme da njegovu dužnost ( ? ? ) preuzme netko drugi.Pa Trešnjevka već od davna nije više crvena,ali on je uvjeren da je još uvijek te boje.