Inicijativa

Mladi umjetnici proširuju skate-park pokraj SC-a

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Mladi umjetnici proširuju skate-park pokraj SC-a
12.06.2012.
u 08:00
Želja je desetak entuzijasta približiti skejtanje mladima, a nadaju se donacijama u materijalu. Želimo sagraditi veliku betonsku plohu sa skateboard-elementima za početnike, prije svega djecu, poručuju
Pogledaj originalni članak

– Sve što radimo je po principu uradi sam. Ovaj projekt nema nikakvu potporu, no od Studentskog centra dobili smo dopuštenje da proširimo skate-park i tako taj sport približimo mladima, ali i da uredimo prostor na kojem se odlaže smeće – rekao je restaurator Kristijan Smok, jedan od pokretača projekta.

Želimo sagraditi veliku betonsku plohu sa skateboard-elementima za početnike, prije svega djecu.

– Nema strmih rampi, a postavit ćemo i niske zidiće za “grindanje” (klizanje po zidiću). Ovo je jedino mjesto u Hrvatskoj koje može konkurirati skate-parkovima u Berlinu, Londonu, Španjolskoj – rekao je akademski slikar Marko Zubak.

Desetak skejtera, svi povezani s umjetnošću, tjedan dana izrađuju betonsku plohu, no bez novca teško će dovršiti započeto pa već sada razmišljaju kako do kraja ljeta djeci osigurati novo skejtersko okupljalište.

– Nadamo se donacijama. Ne treba nam novac, samo materijal. Međutim, ako ne nađemo odgovarajuće sponzore, organizirat ćemo dobrotvorni koncert na kraju ljeta jer je važno da klinci mogu skejtati najkasnije u devetom mjesecu – kazao je Marin Dundić, idejni začetnik projekta proširenja parka nadomak Francuskom paviljonu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
Milkica
15:33 12.06.2012.

Nek plate ovi iz Mimare, jeftinije im je to nego da im se uništavaju stepenice. :)