Prijatelji životinja

Misica poručuje lovcima: Lovite rezultate, a ne životinje!

Misica poručuje lovcima: Lovite rezultate, a ne životinje!
02.11.2011.
u 10:15
Za Prijatelje životinja koji pokreću ovu kampanju lov je primitivan i nasilan način ‘'zabave'’ i iživljavanja nad drugim živim bićima te sramota za hrvatski turizam i etičke vrijednosti 21. stoljeća.
Pogledaj originalni članak

Zagrebačke gradske prometnice uskoro će "ukrasiti" veliki plakati na kojima će aktualna Miss sporta Hrvatske Kristina Vilk pozivati na zaštitu životinja – žrtava lova – parolom lovcima: "Lovite rezultate, ne životinje!"
Riječ je o novoj kampanji udruge Prijatelji životinja kojoj se pridružila i aktualna Miss sporta apeliranjem na suosjećanje prema divljim životinjama.

Za Prijatelje životinja, koji pokreću ovu kampanju, lov je primitivan i nasilan način ‘'zabave'’ i iživljavanja nad drugim živim bićima, a kao takav, smatraju, uvreda sportu i sportašima te sramota za hrvatski turizam i etičke vrijednosti 21. stoljeća.

Kako ističu u ovoj udruzi, zabrinjavajući je podatak da hrvatski lovci posjeduju oko 100.000 komada lovačkog oružja, a zbog lova nekoliko životinjskih vrsta poput medvjeda, vuka i bjeloglavog supa dovedeno je u Hrvatskoj na sam rub istrebljenja.

Prijatelji životinja uoči početka kampanje u Zagrebu, ali i ostalim hrvatskim gradovima iznose i podatke Hrvatskog lovačkog saveza po kojima pet tisuća stranaca u sklopu lovnog turizma lovi životinje u Hrvatskoj.

Za potrebe kampanje "Lovite rezultate, ne životinje" snimanje s Kristinom Vilk obavljeno je na atletskoj stazi Sportskog parka Mladost.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Mali_Matek
Mali_Matek
09:39 03.11.2011.

lako je pričat sa tomislavca. treba na -10°C i nižim temperaturama, kad nema prirodne hrane u izobilju nosti na hranilišta hranu za iste te životinje. a to ne rade prijatelji životinja i L.O. već lovci u RH koji državi plaćaju skupe lovozakupnine da bi se ista udruga mogla financirat iz državnog proračuna preko svojih projekata sa tomislavca i glavnog gradskog trga. a šumu vide samo ako im je medvednica vidljiva sa balkona kuće (stana). P.S. nemojte počinjat tezu da lovci hrane divljač da bi je poslije lovili i \"ubijali\" (odstrelili) .

CR
crofish
11:08 04.11.2011.

a zbog lova nekoliko životinjskih vrsta poput medvjeda, vuka i bjeloglavog supa dovedeno je u Hrvatskoj na sam rub istrebljenja. ovo je notorna neistina

JO
josip1985
10:57 14.11.2011.

ja sam lovac i u prosjeku 3-4 puta mjesecno izlazim u loviste nositi hranu ili vodu u pojilista preko ljeta kad su suse i stvarno mi nije jasno kako nisam vidio niti jednu misicu a ni zelenog u prirodi kad se nesto konkretno radi, nego samo na forumima kad se pljuje po lovcima