oproštaj

'Milčec je čitao ovaj grad kao što se čita lijepa knjiga'

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zvonimir Milčec krematorij
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zvonimir Milčec krematorij
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zvonimir Milčec krematorij
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zvonimir Milčec krematorij
22.04.2014.
u 15:14
Na Krematoriju na Mirogoju posljednji ispraćaj književnika i novinara, Večernjakovca Zvonimira Milčeca
Pogledaj originalni članak

"Zagrebačkim ulicama", poznatom pjesmom Jadranka Črnka, oprostili su se danas u 13 sati na gradskom groblju Mirogoj obitelj, kolege i prijatelji od Zvonimira Milčeca, književnika i novinara koji je većinu svog profesionalnog rada posvetio upravo Zagrebu.

Zvonimir Milčec preminuo je prošli četvrtak, u Zagrebu, u 76. godini života.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Govorima pred ožalošćenima oprostili su se od "dobroga duha" grada gradonačelnik Milan Bandić te bivši predsjednik Društva hrvatskih književnika i pisac Stjepan Čuić.
– Čitao je ovaj grad kao što se čita lijepa knjiga. Ostavio je trajne tekstove o Zagrebu koji će biti nezaobilazni u stručnom, novinarskom i povijesnom smislu – prisjetio se Čuić ostavštine Zvonimira Milčeca.

>>Otišao je sijedi fakin koji je mnoge natjerao da se zaljube u Zagreb

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RE
renda
19:24 22.04.2014.

Legenda!