Odlučeno u Skupštini

Marko Veselica "dobio" obalu, njegov brat Vladimir i Marija Ružička Strozzi park

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Marko Veselica "dobio" obalu, njegov brat Vladimir i Marija Ružička Strozzi park
03.11.2020.
u 12:56
Većina u Gradskoj skupštini prihvatila nova imenovanja javnih površina
Pogledaj originalni članak

Većina u Gradskoj skupštini odlučila je na 37. sjednici šetnicu i park u Zagrebu nazvati po braći Marku i Vladimiru Veselici. Time su ovi istaknuti hrvatski proljećari, kažu članovi Kluba Sinjana, koji su pokrenuli inicijativu za imenovanjem, konačno dobili zasluženo priznanje u "glavnom gradu svih Hrvata". Šetnica na Savskom nasipu od Jadranskog mosta do Ulice Gredice tako će se odsad zvati Obala dr.sc. Marka Veselice, a park s južne strane Ulice Divka Budaka u Maksimiru Parkom dr. sc. Vladimira Veselice.

Još jedan park, onaj u središnjem dijelu naselja Savica, nosit će ime Park Marije Ružičke Strozzi, po glumici češkog podrijetla, čiji je lik ovjekovječen na svečanom zastoru Vlahe Bukovca "Hrvatski preporod" u HNK, što je također odlučeno na najnovijoj sjednici Skupštine.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.