unikatni radovi

'Made by' sajam idealno je mjesto za kupnju darova za Valentinovo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
05.02.2020.
u 23:00
Odjeća, torbe, nakit Ivana Pavlović organizatorica je manifestacije na kojoj će se predstaviti i Sartess design, Onyx, Bowtie Wooden Style...
Pogledaj originalni članak

Igračke od drva i tkanine, torbe, odjeća, kozmetika, bilježnice inspirirane vrstama tla, satovi, asesoari za muškarce poput kopči za kravate, nakit od srebra i poludragog kamenja, pa čak i naheklani ili naštrikani... Sve će se to moći naći na drugom sajmu kreativnosti “Made by” koji se u subotu i nedjelju održava u Europskom domu u Jurišićevoj 1. Ulaz je besplatan, a sajam će svaki dan biti otvoren od 10 do 19 sati. Predstavit će se ondje 33 kreativca, većinom obrtnika, a uvjet za izlaganje bio je da su predmeti koje donose jedinstveni, odnosno ručno rađeni.

Bit će još okupljanja

– Prvi sajam, koji je okupio 35 izlagača, održan je uoči lanjskoga Božića, a planiramo ih još nekoliko prirediti u ovoj godini, i to u travnju, lipnju, listopadu i prosincu – kaže organizatorica Ivana Pavlović, koja je također među “Made by” izlagačima. Ona se, naime, deset godina bavi izradom torbi i ruksaka, a već četiri ih prodaje u trgovini na Trešnjevci koju je nazvala “Zmajevna”.

– Ideja o sajmu godinu mi se dana motala po glavi. Htjela sam da i drugi kreativci imaju priliku predstaviti se i spojiti s kupcima – ističe Ivana Pavlović, koja je po struci ekonomistica, ali je uredski stol zbog ljubavi prema stvaranju zamijenila šivaćom mašinom.

Cijene predmeta koji će se moći naći na štandovima u Europskom domu, pak, ovise o veličini, kvaliteti materijala te kompleksnosti izrade, odnosno satima utrošenog rada, pa će se prodavati, primjerice, nakit za 20 kuna, ali i haljine za 1000. Ponuda će biti veoma raznolika, a uključuje i drvene leptir-mašne brenda Bowtie Wooden Style, igru od oblutaka koje oslikava Marina Kovačić, outifite za pse Double Trouble, ogrlice inspirirane melodijama s potpisom Inestetik, heklane hobotnice i medvjediće CikCak, majice s porukama Born Again kolektiva, vintage kreacije Vibela Designa, odjeću za klince Bookeedo, broševe koje izrađuje Tena Vičević Dunaj...

Dobrodošli i kućni ljubimci

– Svaki od izlagača zaista je poseban, ima svoj stil izrade, ne kopiraju se međusobno i toliko su različiti da si nisu konkurencija – kaže Ivana Pavlović dodajući kako se nada će i na ovome sajmu biti velik odaziv kao na prošlome, kada je privukao posjetitelje svih uzrasta, od djece do umirovljenika. Dobrodošli su i kućni ljubimci, a budući da se drugi “Made by” održava uoči Valentinova, bit će u znaku ljubavi, ali i idealno mjesto na kojemu se mogu kupiti jedinstveni pokloni.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.