Klopa s klupa

Kuhari će na Dolcu pripremati domaća jela na klupama

Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL
Dolac
Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL
Dolac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Dolac
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
18.09.2014.
u 13:00
U subotu 27. rujna od 18 sati restorani priređuju gastronomski doživljaj, cijene hrane bit će od 20 do 40 kuna, a u ponudi su i vina, kokteli te glazba
Pogledaj originalni članak

Njihova će kuharica na Dolcu na klupi razvlačiti tijesto za posebno jelo – štrukle s tri vrste sira, a od slatkoga će raditi štrukle s borovnicama. Bit će to, kažu, velika atrakcija i za turiste i za domaće posjetitelje.

Riječ je, naime, o najnovijem projektu “Klopa s klupa” koji će se održati 27. rujna od 18 do 23 sata na tržnici Dolac.

Kreativna ulična hrana

Agencije koje organiziraju projekt, Projektil & Señor, ističu da im je glavni cilj oživjeti plato Dolca u poslijepodnevnim satima i posjetiteljima ponuditi, kako kažu, drugačije kreacije ulične hrane po povoljnim cijenama. Na klupama će u subotu kuhati Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, LaTeral, Klub književnika, Delicija Libanesi, Wok by Matija, Pani Zagreb i drugi.

– Na Dolcu u tim satima vlada mrtvilo, što je šteta jer ima prekrasan plato pa smatram da je projekt izvrsna ideja. Mi za ovu prigodu pripremamo premijeru jednog jela – štrukle s kravljim, kozjim i ovčjim sirom. Posjetitelji će na svoju porciju hrane čekati maksimalno dvije do tri minute. Konačno u Zagrebu spajamo tržnicu i gotovu hranu, što mi je jako drago – poručio je Igor Mladinović, suvlasnik restorana La Štruk u Skalinskoj ulici, te dodao kako u gradu u posljednje vrijeme nedostaje originalnih i kreativnih ideja poput ove.

Posjetitelje će, naime, u subotu od 18 sati na klupama, umjesto svježeg voća i povrća, čekati svježe pripremljena jela. Cijene će biti pristupačne, od 20 do 40 kuna, a organizatori najavljuju da će, osim hrane, biti i vina, koktela te glazbe pa će trbuh grada – Dolac u subotu biti pravo mjesto za druženje.

Usputni zalogaj

– Ako sve češće jedemo na ulici, ne moramo zbog toga konzumirati samo nezdravu i tešku hranu poput ćevapa, sendviča iz pekarnice ili poluhladne pizze. Ovim projektom promičemo zdravu domaću hranu kreativno prezentiranu na otvorenom i to s pristupačnim cijenama za sve. Usputni zalogaj na ovaj ćemo način pretvoriti u zanimljivo mini iskustvo – najavila je Karla Andrić, zadužena za odnose s javnošću za projekt “Klopa s klupa”.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar fijolica
fijolica
11:56 19.09.2014.

Ideja je dobra, ali je treba proširiti. Ništa mi ne znači što mi kvalitetnu domaću hranu nude u subotu popodne, nego bi to trebalo nekako organizirati tijekom radnog tjedna u vrijeme gableca radnih ljudi. Oni kojima nije osiguran topli obrok u njihovim firmama (nego su prisiljeni jesti nezdravu hranu) bili bi zahvalni.

BB
branko.bolanca
09:07 21.09.2014.

mozes misliti originalne ideje.strukle...zakacili Ste se svi na struklje...izmisli te nesto novo